Živa vatra, drveni topli interijer i gotovo zaglušujuća tišina bijelog pokrivača - možda je sve to upravo ono što bi liječnik preporučio ovih praznika. O našim prijedlozima razmislit će i oni koji inače govore da zima nije njihovo godišnje doba te ne uživaju u radostima koje nosi. Donosimo vam nekoliko ideja kako stvoriti zimsku idilu u kolibi prekrivenoj snijegom u ''čoporu'' ili intimnijoj atmosferi.

1. Zimsko selo za cijelo društvo

Imate li veliko društvo, drvene kolibe smještene u neposrednoj blizini jedna do druge pravi su izbor za zajedničko zimovanje. Srednjovjekovni slovenski gradić Kamnik sa svojim nastambama u zagrljaju Velike planine idealna je scenografija za bijeg u neko drugo vrijeme u kojemu se nalazite samo vi i vaši veseli prijatelji. Povedite svoje ''pleme'' u istraživanje starih zanata ili pak na opuštanje u obližnjim toplicama. Kamniške planine nude i mnogo zajedničkih zimskih aktivnosti poput skijanja, noćnog sanjkanja ili skijaškog trčanja. Puno smijeha, navijanja, razgovora i priče na otvorenom mogu vam naposlijetku upropastiti odmor dosadnom grloboljo. Snagu vratite pomagačem poput Septoleta Duo koje će u trenu smanjiti bol, crvenilo, žarenje i, što je najvažnije, djelovati na uzročnike infekcije pa ćete ubrzo ponovno moći dozivati prijatelje s vrhova planina.

Zimsko selo za cijelo društvo Zimsko selo za cijelo društvo Foto: Thinkstock

2. Romantičan odmor udvoje

Sklupčani ispod dekice dok vatrica pucketa, a kroz prozor gledate mekane pahulje kako padaju na bijeli pokrivač koji okružuje vašu malu kolibu – ima li veće romantike? Neki će reći – ima! Naš Gorski kotar osim čarobne prirode u ovo godišnje doba skriva prave zimske oaze za dvoje s jacuzzijima na otvorenom. Topla kupka na temperaturama ispod ništice u zatvorenom sasvim je normalna stvar, dok ona na otvorenom zvuči kao pravi egzibicionizam. Vrijeme je da isprobate nešto drugačije i uz čašu šampanjca nazdravite hrabrim odlukama u novoj godini počevši upravo s ovom. Kako vam ovakva zimska idila ipak ne bi narušila zdravlje te vas dovela makar i do upale grla, uz sebe imajte torbicu s ''malom ljekarnom'' i za grlobolju oslonite se na Septolete Duo kako ostatak odmora ne biste bili prikovani uz krevet.

 

A post shared by Chalet Calla (@chalet_calla) on

3. Obiteljska idila na osami

Odmor daleko od gradske vreve, u osamljenoj kolibi na snježnom proplanku, bez sumnje će stvoriti trenutke za pamćenje. Grudanje, sanjkanje i ostale zimske radosti u koje se možete upustiti samo nekoliko koraka od vaše drvene kolibe vratit će vas u djetinjstvo kada su za ludu zabavu bile dovoljne samo jedne drvene sanjke ili vreća napunjena snijegom. Nakon toga uživajte u pričanju priča pored kamina ili u igranju dobrih starih drušvenih igara uz vruću čokoladu ili topli čaj. Svjež zrak, boravak u prirodi i pozitivna energija napunit će vam baterije i dati vam snage za povratak u sivu svakodnevicu.

Obiteljska idila na osami Obiteljska idila na osami Foto: Thinkstock

Plaćeni oglas o lijeku

Prije upotrebe pažljivo pročitati uputu o lijeku. Za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.

Sadržaj je napravljen u produkciji NOVA TV Content Teama u suradnji s ''Krka –farma d.o.o.'' i u skladu sa najvišim profesionalnim standardima.


 

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju