Glomazni otpad, antikviteti, buvljaci, pa i vlastiti podrumi mogu poslužiti kao mjesto za pronalazak idealnih predmeta koji samo čekaju da ih reciklirate i tako im udahnete novi život. Dizajnerica i voditeljica Mia Kovačić dala nam je nekoliko ideja uz koje kupaonica može postati vaš mali kreativni projekt za koji vam neće trebati veliki budžet.

Uže

Uz pomoć užeta možete preinačiti stare kofere, kutije ili kašete, pa čak i stara ogledala. To ćete učiniti tako da uže po izboru stavite na rubove predmeta. Osim za dekoraciju, uže može poslužiti i kao držač za ručnike tako da ga provučete kroz metalne kuke ili kao držač za čašu tako da ga objesite okomito sa stropa.

Drvene grede – inspiracija za ljestve

Ljestve u kupaonici mogu imati nekoliko funkcija – kao dekoracija, polica za razne predmete ili kao vješalica za ručnike. Ako se odlučite sami ju napraviti, to vam otvara mogućnost da mjere ljestava prilagodite svom prostoru. Tako možete napraviti one koje se samo naslanjaju na zid ili one koje će stajati iznad WC školjke. Kupite drvene letvice, iskoristite granje ili stare ljestve. Ovisno o materijalu koji ste izabrali, izbrusite ga i obojite u boju koja se uklapa u vaš interijer.

Metalne rešetke, cijevi i stara kuhinjska pomagala

Metalne rešetke uz nekoliko letvica možete preinačiti u police. Stara kuhinjska pomagala poput gnječilice za pire mogu poslužiti kao držač za rolu papira rustikalna štiha ako uklonite donji dio i umjesto njega provučete cijev. Ako imate malu kupaonicu, držač za toaletni papir napravljen od starih cijevi možete instalirati na neki od predmeta u blizini, što će vizualno izgledati veoma zanimljivo. Tako primjerice možete cijev objesiti na ogledalo ili od dvije stare kvake napraviti držač za toaletni papir na stanici ormarića.

 

Ako stalno kemijate u interijeru i po kući, rješenja prilagođena svojim željama i potrebama potražite u Splitskoj banci.