Jedan od imperativa u svijetu šminke svakako je uvrštavanje kistova u svakodnevnu beauty rutinu. Oni su važan dio rutine i čine značajnu razliku u nanošenju make-upa.

  Galerija REAL TECHNIQUES, Blush Brush kist za rumenilo, 89,90 kuna Essence cosmetics, Flat kist za puder, 29,90 kuna REAL TECHNIQUES, Sculpting Brush kist za konturiranje,109,90 kuna +1 Aura, kist za šminkanje, 29,90 kuna

Iako prakticiraju nanošenje tekuće podloge prstima, za sjenila i rumenila mnoge ipak biraju kistove jer se na taj način olakšava cijeli proces te make-up može izgledati besprijekorno.

Premda smo se u startu suzdržavale od njihova korištenja, uz malo truda i prakse od amaterki možemo postati prave profesionalke. Ako niste sigurni odakle krenuti, koje točno nabaviti, donosimo vam vodič za make-up kistove koje je dobro imati u kozmetičkoj torbici.

Kist za nanošenje tekućeg pudera i pudera u prahu

Essence cosmetics, Flat kist za puder, 29,90 kuna Essence cosmetics, Flat kist za puder, 29,90 kuna (Foto: PR)

Za najbolju bazu znate da je bitno pronaći puder koji odgovara našoj koži, a i koji ima visoku prekrivenost, zaglađuje nepravilnosti te će i loš ten pretvoriti u savršenu podlogu za druge slojeve šminke. Bilo da se radi o tekućem puderu, BB ili CC kremi, proizvod je potrebno dobro nanijeti i ujednačiti s tenom.
Kist za nanošenje pudera mora biti osnovni dio vaše beauty kolekcije. Najbolje je birati kist s gusto zbijenim vlaknima i zaobljenim vrhom koji se još mogu koristiti za blendanje svih kremastih proizvoda kao što su korektor, rumenilo i highlighter.

Kist za rumenilo

REAL TECHNIQUES, Blush Brush kist za rumenilo, 89,90 kuna REAL TECHNIQUES, Blush Brush kist za rumenilo, 89,90 kuna (Foto: PR)

Ovaj je kist profesionalni i nužni alat za lagano i besprijekorno nanošenje rumenila. Odaberete li kvalitetan kist, u kolekciji svakako treba biti onaj kojim ćete nanijeti rumenilo te naglasiti jagodice lica. Ovi kistovi najčešće dolaze u većem obliku i nerijetko su koso rezani kako bi savršeno prianjali uz lice i olakšali vam muke blendanja, a pritom stvaraju efekt blago rumenih obraza.

Kist za konture

REAL TECHNIQUES, Sculpting Brush kist za konturiranje,109,90 kuna REAL TECHNIQUES, Sculpting Brush kist za konturiranje,109,90 kuna (Foto: PR)

Otkako je ovaj način šminkanja popularizirala Kim Kardashian, malo tko se nije okuražio i crtao ''trojke''.

Iako na prvu djeluje komplicirano, s pravom četkicom za sjenčanje konturiranje vam neće oduzeti puno vremena. Većini žena cilj je sjenčanjem prikriti nedostatke, primjerice smanjiti čelo, vizualno stanjiti lice, ali i naglasiti jagodice te nanošenjem tamnije nijanse pudera u kamenu stvoriti dojam dubine.

Kist za highlighter

Ebelin, Kist za šminkanje, 32,90 kuna Ebelin, Kist za šminkanje, 32,90 kuna (Foto: PR)

Idealan proizvod za isticanje i naglašavanje određenih dijelova lica jest highlighter, koji svakom make-up looku daje dodatnu dozu glamura. Riječ je o pravom malom čarobnjaku kojeg svaka žena koja voli šminku mora imati u svojoj kozmetičkoj torbici. Upravo takav detalj ne nanosi se na cijelo lice, već samo na određena mjesta; jagodice, kutove oka, nos i na rubove gornje usne.

Za stručno nanošenje ovog neizostavnog svjetlucavog prijatelja ljepote birajte prepoznatljivi ''fan brush'', kist u obliku lepeze koji će savršeno naglasiti jagodične kosti, usne, liniju nosa i sredinu čela. No pripazite prilikom nanošenja ovog proizvoda – manje je više.

Kist za sjenilo

Aura, kist za šminkanje, 29,90 kuna Aura, kist za šminkanje, 29,90 kuna (Foto: PR)

Čak i ako ste u žurbi, dašak sjenila na kapku u trenu otvara pogled i osvježava cijeli make-up. Želite li biti poput pravih vizažistica, nanijeti sjenilo, važno je odabrati prikladan kist kako biste svoju make-up look doveli do savršenstva. Istina je, na tržištu postoji mnoštvo kistova za sjenila, no za prvu ruku dovoljan vam je jedan, ovalnog oblika i srednje veličine. S njim ćete lako manevrirati sjenilo po kapku i time stvoriti dodatnu dimenziju i dubinu.

Kistova je puno, a tehnika još više pa ako slučajno zapnete prilikom odabira prikladnog kista ili niste sigurni kako pravilno nanijeti koji proizvod, u odabranim dm prodavaonicama diljem Hrvatske u odabiru idealnog proizvoda pomoći će vam dm beauty savjetnice.

Make-up trikove za svaki dan pratite ovdje.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom dm po najvišim profesionalnim standardima.
Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju