Četvrtu večer Bipa FASHION.HR-a obilježile su četiri sjajne revije mladih dizajnerskih snaga i moda s porukom. Posebno su se istaknule kreacije modnog dvojca KLISAB.

Galerija Klisab na Bipa Fashion.hr-u 2018. - 16 Klisab na Bipa Fashion.hr-u 2018. - 18 Klisab na Bipa Fashion.hr-u 2018. - 17 +14 Klisab na Bipa Fashion.hr-u 2018. - 15

Zanimljivu modnu večer zatvorio je dizajnerski dvojac KLISAB koji se kao i uvijek dosad osvrće na aktualne procese današnjice. Znakovito, u ovoj kolekciji KLISAB su u potpunosti izostavili hlače. Kroz povijest odijevanja žene su preuzele hlače od muškaraca kako bi izrazile svoju emancipaciju i zadovoljile potrebe novih uloga.

KLISAB ovom gestom kao da poručuju kako žena, kad je snažna na način na koji to svjedočimo danas, ne treba elemente muškog odijevanja jer svoju snagu gradi iz ženstvenosti, a izražava ju noseći suknje i haljine. Njih su izradili u teškim, toplim materijalima – pamučnoj scubi, vunenim štofovima, taftinu, popelinu, impregniranom vodonepropusnom pamuku i viskozi.

KLISAB ženu u kolekciji zima 18/19 vide u dominantnoj crnoj boji, uz pojavljivanje zagasitih tonova zelene, bordo i crvene. Linije su pročišćene, ravnih silueta s naglaskom na pokretu odjeće u donjim dijelovima. Ni dekoracije na odjeći nisu lišene svrhovitosti, resice i metalne perforacije tu su i da naglase kretanje odjeće, a trake i šal ovratnici štite od hladnoće.

Uz odjeću, KLISAB ove sezone predlaže popularne modele torbi, sada u novim bojama - lakiranoj crnoj i crvenoj, nijansama zelene, bordo i sive, a predstavljaju ih u novim veličinama, kombinacijama s kožnim remenjem, te mini model torbe za nošenje oko vrata.

Klisab na Bipa Fashion.hr-u 2018. - 4 Klisab na Bipa Fashion.hr-u 2018. - 4 (Foto: Fashion.hr)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju