Učestalost vođenja ljubavi prije svega ovisi isključivo o potrebama i željama pojedinca tako da pravilo o tome koliko često bismo trebali imati seksualni odnos zapravo i ne postoji.

Stručnjaci dugo pokušavaju dati odgovor na koliko bi često sretni parovi trebali voditi ljubav, a jedno globalno istraživanje iz 2015. godine u kojem su sudjelovali bračni parovi pokazalo je da su najsretniji oni parovi koji vode ljubav jednom tjedno.

Istraživači smatraju da je to idealna brojka jer je jedan seksualni odnos tjedno dovoljan za održavanje intimne povezanosti s partnerom.

Proveli smo mini anketu u kojoj je sudjelovalo sedam Hrvatica, a u nastavku pročitajte što je po njihovom mišljenju idealna količina seksa.

1. Zajedno smo 10 godina i moram priznati da se sve promijenilo s dolaskom djece. Na početku veze prosjek nam je bio jednom dnevno. Sada smo sretni ako jednom tjedno nađemo vremena, a znalo se dogoditi da nema seksa više od mjesec dana.

Slika nije dostupna "To je za crveni karton": Hrvatice priznale koje muške greške u seksu ne toleriraju

Nakon posla i brige o klincima najčešće zaspavamo svaki na svojoj strani garniture pa se često zezamo da više ni ne znamo kako nam izgleda krevet u spavaćoj sobi. Mislim da zapravo nema idealne količine seksa i sve ovisi o tome kako se osjećate, ali recimo da bi u ovom trenutku jednom tjedno bilo sasvim dovoljno. - A. (34)

2. Jednom dnevno. Tko želi, naći će vremena za seks, makar 15 minuta za neku akciju nabrzaka. Nema boljeg ispušnog ventila i rekreacije. – M. (30)

3. Stvarno se ne zamaramo s brojkama. Ponekad smo raspoloženi svaki dan, a onda prođe i po nekoliko tjedana bez seksa. Bilo je perioda kad su nas stisli problemi sa svih strana pa nismo imali vremena ni razmišljati o seksu, ali na kraju se uvijek sve sredi pa se i seksualni život vrati u normalu. Sve je dobro dokle god se možete zajedno zezati na račun toga što se premalo seksate, ali ako krene zamjeranje zbog toga, e to je onda problem. – V. (28)

4. Moram prvo pohvaliti muža! Moja prva trudnoća bila je dosta teška, a onda se dogodio i jednako težak porod tako da mu otprilike godinu dana nisam dala da mi se približi i uspio je sve izdržati bez njurganja (smijeh). Prije toga bili smo dosta aktivni po tom pitanju i tri puta tjedno bio nam je minimum pa bih rekla da je baš to idealna brojka. – S. (35)

5. Dragi i ja preko tjedna se skoro pa ne vidimo jer radimo suprotne smjene, ali zato vikendom sve nadoknadimo. Ovisno o tome kako se to broji, recimo da je onda naš prosjek četiri do pet puta tjedno, ali ne mogu garantirati da bi bilo tako kada bismo imali vremena za sebe i ostale dane. Zaželimo se jedno drugog do vikenda pa valjda to utječe na količinu. - D. (29)

Slika nije dostupna 11 "sramotnih" sitnica u seksu o kojima muškarci nemaju pojma

6. Jednom mjesečno. Sad će sigurno netko komentirati kako je to premalo, ali dat ću im svoje troje djece na čuvanje mjesec dana pa da vidimo koliko često će naći vremena za seks. Naravno da bismo voljeli da to bude više, ali stvarno nemamo kad. Divim se parovima koji se trude održati strast na životu, ali nas najčešće pojede posao i obaveze, iscrpljeni smo i samo se želimo dobro naspavati i odmoriti. - Z. (39)

7. Dva-tri puta tjedno je meni neka normalna brojka. Ako ima vremena za više seksa, super. Ako nema, isto super. Svi su opterećeni tom brojkom jer valjda misle da moraju ganjati neki rekord i da su svi oko njih seks mašine, ali to je bezveze. Volite se kad i kako god to vama paše. – P. (31)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju