Ove legendarne haljine iz cijenjenih filmova dugo su bile dio bogate filmske ostavštine. Tijekom godina kolekcionari su ih izvukli iz svojih 'zaliha' memorabilija i prodali za basnoslovne svote novca. Donosimo vam popis najskupljih filmskih haljina svih vremena

1. Bijela plisirana haljina Marilyn Monroe iz filma 'Sedam godina vjernosti' - 32 milijuna kuna. Dizajnirao ju je američki kostimograf William Travilla, a scena u kojoj ju Marilyn nosi jedna je od najlegendarnijih scena u filmskoj povijesti.

2. Haljina Julie Andrews iz filma 'Moje pjesme, moji snovi' - 10 milijuna kuna. Julie je u filmu glumi novakinju samostana koja postaje dadilja u obitelji Von Trapp. Haljina iz slavne scene u kojoj mališanima pjeva pjesmu 'Do-Re-Mi' djelo je kostimografkinje Dorothy Jenkins.

Seksi crvena haljina s prorezom koju je Marilyn Monroe nosila u filmu 'Muškarci više vole plavuše' prodana je na aukciji za 8.5 milijuna kuna. Djelo je Williama Traville koji je odijevao Marilyn u 8 njezinih filmova.

3. Seksi crvena haljina s prorezom Marilyn Monroe iz filma 'Muškarci više vole plavuše - 8.5 milijuna kuna. I ova legendarna haljina djelo je Williama Traville koji je odijevao slavnu glumicu u 8 njezinih filmova.

4. Elegantna crna Givenchy haljina Audrey Hepbrun iz filma 'Doručak kod Tiffanyja' - 6.3 milijuna kuna. Dizajner Humbert de Givenchy dizajnirao ju je posebno za svoju muzu Audrey, a haljina se i danas smatra oličenjem bezvremenske elegancije.

>>Top 10 najljepših žena svih vremena

5. Bijelo-plava haljina Judy Garland iz filma 'Čarobnjak iz Oza' - 3.3. milijuna kuna. Napravio ju je slavni kostimograf filmskog studija MGM, Adrian Greenberg.

6. Haljina Kate Winslet u 'Titanicu' - 2 milijuna kuna. Blještavu crveno-crnu haljinu u kojoj Rose (Kate Winslet) prvi put upoznaje Jacka (Leonardo DiCaprio) dizajnirala je kostimografkinja Deborah L. Scott. Za svoj rad na ovom filmu nagrađena je Oscarom za najbolju kostimografiju.

>>Marilyn Monroe: Ova je fotografija pokrenula najveću holivudsku karijeru

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju