Kakve su vjenčanice nosile Catherine Middleton, princeza Diana i kraljica Elizabeta dobro je poznato, ali manje je poznato koje su parfeme pripadnice britanske kraljevske obitelji izabrale za taj veliki dan. Doznajte kako su Catherine, Diana i Elizabeta mirisale kada su rekle sudbonosno da

Catherine Middleton, princeza Diana i kraljica Elizabeta na dan svoga vjenčanja nosile su prvoklasne, ali ne i razvikane parfeme. Sve tri također su izabrale suptilne, klasične mirise kakvi nikada ne izlaze iz mode.

Kakve su vjenčanice nosile Catherine Middleton, princeza Diana i kraljica Elizabeta dobro je poznato, ali manje je poznato koje parfeme su pripadnice britanske kraljevske obitelji izabrale za taj veliki dan

Kraljica Elizabeta II: Floris "White Rose"
Koji je parfem kraljica Elizabeta nosila na dan svoga vjenčanja nikada nije službeno potvrđeno, ali prema brojnim tvrdnjama njezin izbor bio je parfem "White Rose" brenda Floris. Pretpostavlja se da je upravo taj parfem kraljici omiljen jer je njegov miris podsjeća na karanfile, njezino najdraže cvijeće. Osim toga, brend Floris navodno je među pripadnicima britanske kraljevske obitelji popularan već skoro dva stoljeća.

Princeza Diana: Houbigant Paris "Quelques Fleurs"
Postoji priča prema kojoj je Diana dok je hodala prema oltaru, pokušavala sakriti mrlju na vjenčanici nastalu netom prije odlaska u crkvu kada je po haljini prolila parfem "Quelques Fleurs". Mrlju nitko nije niti primijetio jer su svi bili očarani raskošnošću vjenčanice. "Quelques Fleurs" predstavlja pravu cvjetnu rapsodiju te sadrži miris jasmina, jorgovana, orhideje, ruže i klinčića. Pogledajte i 10 parfema koji nikada neće izaći iz mode.

Catherine Middleton: Illuminium "White Gardenia Petals"

Kraljevska rezidencija Clarence House potvrdila je da je Catherine Middleton na dan vjenčanja nosila parfem "White Gardenia Petals" brenda Illuminum. Mali brend iza nježnog, cvjetnog mirisa gotovo preko noći postao je veliko ime nakon što je objavljeno da ga je vojvotkinja nosila kad se udala za princa Williama. U to vrijeme gotovo svake minute prodala se jedna bočica parfema od 50 mililitara. Ni danas ovaj parfem nije uvijek dostupan, ali odličan izbor bit će i "Rose Oud", još jedan bestseller brenda Illuminium.

Riječ je o tri nježna, cvjetna mirisa koji na neki način dočaravaju tranziciju iz slobodne u zauzetu ženu. Mladenke za svoj dan često biraju takve mirise, ali to nije pravilo jer neke biraju upravo suprotno, jače, intenzivnije i izražajnije mirise, komentira Borut Mihalić, modni kritičar i vlasnik TOP parfumerije u Zagrebu. Provjerite i 15 mirisa koje bi svaka ljubiteljica parfema trebala probati.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju