U tijeku je veliko sezonsko sniženje i ovo je prava prilika da za sebe pronađete dobre odjevne komade po nižim cijenama. Naravno, važno je kupovati promišljeno kako ne biste napravili lošu investiciju, a pri odabiru komada koji su isplativi mogu vam pomoći savjeti modnih urednica. Što one kupuju na sniženjima pročitajte u nastavku.

 

Galerija Vuneni pulover Svilena košulja Klasičan kaput +3 Sako

1. Komadi od kvalitetnijih materijala

Odjeća napravljena od kvalitetnijih materijala dugoročno je bolja investicija jer dulje traje. Svila, kašmir, lan i različite vrste čiste vune samo su dio materijala koji su na glasu kao vrlo cijenjeni. Očekivano, odjeća od tih materijala najčešće je znatno skuplja od, primjerice, trendovskih poliesterskih komada. Ako u svoju garderobu želite uvrstiti takav komad, definitivno se isplati čekati sezonsko sniženje.

Vuneni pulover Vuneni pulover (Foto: Profimedia)

2. Klasičan kaput i sako

U pitanju su odjevni komadi koje ne mijenjamo često i kada ih kupujemo očekujemo da ćemo ih nositi godinama. Umjesto kupovine jeftinijih modela po punoj cijeni, isplativije je pričekati sniženje te potom kvalitetniji kaput ili sako nabaviti po sniženoj cijeni. Svevremenski komadi generalno su oni zbog kojih s veseljem iščekujemo sniženja, a kaputi i sakoi definitivno su među najtraženijim kada su u pitanju zimska sniženja.

Klasičan kaput Klasičan kaput (Foto: Profimedia)

3. Kvalitetniji osnovni pamučni komadi

Umjesto brzo poderivog jeftinog pamuka, na sniženju možete uloviti kvalitetnije varijante osnovnih pamučnih komada. Primjerice, bijela majica kratkih rukava pravi je klasik i uvijek se isplati imati nekoliko komada u ormaru. Isto vrijedi i za svevremenske prugaste majice s kojima tako lako postižemo efekt francuskog šika. Također ne zaboravite na kvalitetnije pamučne trenirke.

Pamučna bijela majica Pamučna bijela majica (Foto: Profimedia)

4. Jednosezonski hit-komadi

Ne, nikako po punoj cijeni ne kupujte onaj komad za koji odmah znate da ga nećete često nositi. Impulzivnu kupnju trendovskih jednosezonskih odjevnih komada bolje je odraditi tijekom sezone sniženja jer onda nećete previše žaliti zbog svoje investicije ako se naposljetku ispostavi da ipak niste zadovoljni odabranim.

Pripazite kod kupovine trendovskih komada, primjerice onima s hit-uzorkom Pripazite kod kupovine trendovskih komada, primjerice onima s hit-uzorkom (Foto: Profimedia)

Imate li ih u ormaru? Pet komada za koje vam nitko nikad neće reći da su izašli iz mode Neutralno odijelo Baloner Kožnati sako +2 Suknje dužeg kroja nikad ne izlaze iz mode

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju