Lagani, tropski miris kokosa zaštitni je znak ljeta. Bez obzira na to jeste li upravo otvorili napitak od kokosa ili šampon s mirisom kokosa, prva asocijacija zasigurno vam je izležavanje na plaži. Gotovo da možete namirisati mreškanje mora na pučini i osjetiti pijesak pod bosim nogama.

 

Proizvodi za zaštitu od sunca vjerojatno su glavni uzrok povezivanja mirisa kokosa s ljetom i godišnjim odmorima. Teško se odvojiti od mirisa kokosa pri odabiru zaštite od sunca, pa je zato možda jednostavnije odabrati SUNDANCE transparentni sprej za sunčanje s mirisom kokosa. Osim što će vašem ljetovanju dati tropski štih, transparentni sprej vodootporan je i brzo se upija i, što je najvažnije, osigurava učinkovitu UVA/UVB zaštitu odmah nakon nanošenja.

Stanovnici zemalja iz kojih potječe kokos koristili su ga za izradu košara, pribora za jelo, pa čak i za izradu glazbala. Koristili su kokos primarno kao prehrambenu namirnicu, no brzo su otkrili da je kokos, osim za hranu i piće, pogodan za brojne druge upotrebe. Započeli su s izvlačenjem kokosova ulja te prokuhavanjem mlijeka. Ulje su koristili za zaštitu od sunca te za hidrataciju oštećene kose i kože.

Ne iznenađuje stoga što je upravo kokos glavna zvijezda Baleinih proizvoda za kosu koji će vam osigurati prijekopotrebnu hidrataciju tijekom vrućih ljetnih dana. Uz to što kosa ne voli sunčevo zračenje, nisu joj drage ni naše male morske radosti - morska voda, sol i pijesak oštećuju kosu i gornji sloj vlasišta te kosa brže postaje krhka i ispucala.

Tu u pomoć dolazi Baleina linija proizvoda za njegu kose s kokosom. Mlijeko za kosu s kokosovom vodom uz hidrataciju osigurava i svilenkasti sjaj, a uz regenerator, masku i šampon vaša će kosa zasjati bez ikakvih tragova ljetnih radosti.

Iako je kokos u davnim danima bio prvenstveno prehrambena namirnica, tek je nedavno postao dio suvremenih prehrambenih navika. Tako se danas možete osvježiti dmBio napitkom od kokosa ili pak u omiljene žitarice umiješati žlicu kokosova ulja, a za ručak ili večeru na kokosovu ulju možete ispržiti svježe povrće ili komad omiljenog mesa.

Ako, kao i mi, ne možete zamisliti ljeto bez kokosa, svratite do svog dm-a i otkrijte bogatstvo proizvoda koji, uz miris ljeta, sadrže sve blagotvorne prednosti svestranog kokosa!

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju