Dizajnerica Nataša Mihaljčišin predstavila je malu kolekciju kukičanih i pletenih kupaćih kostima koja priziva arhetipske osjećaje i slike što su, u našim snovima i čežnji, pridružene ljetovanju.

Galerija Kolekcija kukičanih i pletenih kupaćih kostima dizajnerice Nataše Mihaljčišin - 14 Kolekcija kukičanih i pletenih kupaćih kostima dizajnerice Nataše Mihaljčišin - 10 Kolekcija kukičanih i pletenih kupaćih kostima dizajnerice Nataše Mihaljčišin - 15 +12 Kolekcija kukičanih i pletenih kupaćih kostima dizajnerice Nataše Mihaljčišin

Ljetovanje iz snova je utopijska vizija sretnog vremena omeđenog privremenim trajanjem, a koje se zbog toga pomno planira, locira, njeguje i štuje. Metaforički gledano ljetovanje predstavlja duboki unutarnji poriv za radošću i bezbrižnošću najbliži romantiziranim uspomenama i vizijama sretnog djetinjstva.

Kolekcija kukičanih i pletenih kupaćih kostima dizajnerice Nataše Mihaljčišin - 13 Kolekcija kukičanih i pletenih kupaćih kostima dizajnerice Nataše Mihaljčišin (Foto: Sara B. Moritz)

Svaki povratak u ljetnu oazu radosti i čulne zanesenosti omekšava tvrdoću praktične realnosti. Intimna nadgradnja naših snoviđenja oduzima joj eksluzivnu prisutnost vidljivu u kolopletu društveno političkih pravila, granica i konvencija. U snovima ostvarujemo prostor slobode sličan procesu kreacije nadrealnog kojeg smo, ovom prilikom, podcrtali i oblikovali intervencijama u nerealnoj realnosti modne fotografije.

Riječ je o jednom radosnom i stiliziranom stripu u kojem mlada junakinja sanja o najljepšem i najuzbudljivijem ljetovanju: ljetovanju iz snova!

Kolekcija kukičanih i pletenih kupaćih kostima dizajnerice Nataše Mihaljčišin - 1 Kolekcija kukičanih i pletenih kupaćih kostima dizajnerice Nataše Mihaljčišin (Foto: Sara B. Moritz)

Dizajnerica Nataša Mihaljčišin opisala je ljeto koje ju je inspiriralo za kreiranje kolekcije kukičanih i pletenih kupaćih kostima:

Te godine ljetovala sam u dnevnom boravku. Ručnik za plažu s izblijedjelom slikom švedske nogometne reprezentacije iz 2004. (čini mi se kako je u pitanju bilo europsko prvenstvo), prostrla sam po parketu blizu raskriljenih balkonskih vrata. Bilo je jako vruće: i danju, i noću!

Balkon je bio riva, a preko ograde more. Kad bih otvorila ulazna vrata, puhao bi maestral od propuha. noge bih, katkad, digla na sofu, malo čitala, malo buljila u strop, najdulje poluzatvorenih očiju plivala kroz svjetlost koja se ljeskala po kristalima morskog znoja. Blistale su lagune na mom tijelu. Po njihovim su obalama ležale terase na kojima se slušala muzika s radija iznad moje glave. Muziku su, u pravilnom ritmu, prekidale vijesti i reklame.

Kolekcija kukičanih i pletenih kupaćih kostima dizajnerice Nataše Mihaljčišin - 12 Kolekcija kukičanih i pletenih kupaćih kostima dizajnerice Nataše Mihaljčišin (Foto: Sara B. Moritz)

Navečer su sletali komarci, pa bi se sve promijenilo i poprimilo drugačije zvukove, a terase bi se ispraznile. usprkos svemu, ubodi su se množili, koža svrbila, iscrpljujuće se ratovalo po cijelu noć.

Ujutro bih poravnala ručnik: sunce žuto. nebo plavo. slika reprezentacije izblijedjela. lagune mirne.

Kolekcija kukičanih i pletenih kupaćih kostima dizajnerice Nataše Mihaljčišin - 10 Kolekcija kukičanih i pletenih kupaćih kostima dizajnerice Nataše Mihaljčišin (Foto: Sara B. Moritz)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju