U tijeku je Pariški tjedan mode na kojem će mnoge modne kuće i brendovi prikazati nove kolekcije za proljeće/ljeto 2021. godine.

Svoje nove prêt-à-porter kreacije predstavila je i modna kuća Dior, predvođena kreativnom direktoricom Mariom Graziom Chiuri.

Kolekcija je nastajala u periodu karantene, što je Chiuri navelo da u visoku modu unese još više praktičnih i nosivih komada.

Morali smo pristupiti ovoj kolekciji s idejom više fokusiranom na dizajn. Sada živimo na drugačiji način i više vremena provodimo kod kuće, unutar svog intimnog prostora. Naša odjeća mora reflektirati taj novi stil života. Novi način odijevanja daleko je od Diorova looka zato što je Dior kuća visoke mode s vrlo rigidnom idejom konstrukcije.

Za mene je bilo najvažnije da shvatim kako mora izgledati nova Diorova silueta - jakna s košuljom i hlačama. Mislim da upravo to stvarno predstavlja ovaj trenutak. U modi je dugo trajao taj period u kojem je odjeća morala imati dijalog s drugim ljudima, pomoći u izražavanju tvog mišljenja drugima. U ovom trenutku odjeća je više stvar osobne veze sa samim sobom. Želiš se brinuti o sebi. Tako se ja osjećam te mislim da i ostalima treba taj osjećaj, kazala je dizajnerica za Vogue.

Chiuri je ovom kolekcijom oslobodila tijelo od potencijalno neudobnih krojeva i pokazala kako bi maksimalno udobni komadi mogli funkcionirati u formalnijoj varijanti.

Umjesto kratkih košulja tu su tunike u kombinaciji sa širokim hlačama ravnog kroja. Diorova prepoznatljiva silueta najviše se primjećuje na jaknama koje su zadržale osnovne značajke legendarnog bar jacketa, ali su krojem znatno ležernije bez ikakvih oštrih linija.

Ljubiteljicama ogrtača i kaftana za oko će sigurno zapeti predivni dugački modeli koji se savršeno uklapaju u ovu novu viziju slobodne i neopterećene mode. Isto vrijedi i za predstavljene večernje haljine koje su lišene svih suvišnih elemenata te igraju isključivo na kartu prozračnosti i udobnosti.

U galeriji pogledajte kreacije iz kolekcije modne kuće Dior za proljeće/ljeto 2021. godine.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju