Uspjeli ste se riješiti pokojeg kilograma viška, no čini se kako nitko osim vas to nije primijetio, niti vas je pohvalio. Iako vam tuđe mišljenje ne bi trebalo biti bitno, a glavni motivator bi trebao biti zdravlje, doznajte koliko kilograma trebate smršavjeti da bi drugima izgledali privlačnije

 Svi koju su svojim trudom, odricanjem i znojem uspjeli smršavjeti i doći do svog cilja itekako znaju kako je lijep osjećaj kada i drugi to primijete te kada čujete 'Uauu, izgledaš super, ti si smršavila?'

No borba s viškom kilograma nikako ne bi trebala biti motivirana tuđim mišljenjem, već vlastitom potrebom da brinemo o svom zdravlju. Ovu činjenicu važno je istaknuti posebno zbog posljednjeg istraživanja koje otkriva koliko kilograma morate 'skinuti' da bi drugi to primijetili i dali vam kompliment.

Naime, posljednje istraživanje objavljeno u časopisu 'Social Psychological and Personality Science' objašnjava kako se najviše fizičkih promjena, posebno na području lica, događa kada smršavite 6 kilograma, dok manje od toga rijetko tko može primijetiti.
Što se muškaraca tiče, oni će izgledati privlačnije ako izgube minimalno 8 kilograma.

Znanstvenici objašnjavaju kako se razlog krije u masnom tkivu koje se sakuplja na području lica i vrata te se na tim mjestima, tijekom procesa mršavljenja, prvo vide značajne promjene.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju