Annu Wintour, urednicu američkog izdanja cijenjenog magazina Vogue, mnogi s pravom nazivaju najmoćnijom ženom svijeta mode

Anni Wintour pripisuju se zasluge za populariziranje visoke mode među generacijama žena, a američko izdanje magazina Vogue transformirala je u pravi kulturni fenomen. Stoga ne čudi da se njezino mišljenje kada su u pitanju moda i stil uvijek cijeni i poštuje.

Stvorite vlastiti stil. Neka bude unikatan, ali neka se drugi mogu identificirati s njim. Trebali biste imati vlastita modna pravila, biti uzor i inspiracija, ali morate imat svoj vlastiti stil. Nemojte slijepo slijediti trendove. Ne trebate zaboraviti svoju osobnost i tijelo. Najgore što možete napraviti je osjećati se neudobno u nečemu što nosite, rekla je jednom prilikom.

Njezin ormar prepun je elegantnih odjevnih komada s raskošnim cvjetnim uzorcima po kojima je postala prepoznatljiva jednako kao i po svojoj bob frizuri, sunčanim naočalama i istih Manolo Blahnik cipela iz kojih se ne skida već 20 godina.

Iako potiče modnu igru po vlastitim pravilima, jednu odjevnu kombinaciju nikome ne bi oprostila. Naime, u video intervjuu za vlastiti magazin svojedobno je izjavila da baš nikada ne bi nosila crno od glave do pete.

Zanimljivo je kako je upravo to jedna od najsvestranijih kombinacija koja se inače smatra vrhuncem elegancije i obožavaju je mnoge slavne dame poput npr. Jennifer Aniston ili Kate Moss. Za Annu, očito, vrijedi drugo pravilo i ona bi nam vjerojatno preporučila 'razbijanje' crnila upečatljivim modnim dodacima u živim bojama ili pak izbjegavanjem kombiniranja crnih odjevnih komada.

U galeriji pogledajte koje poznate žene vole nositi crno od glave do pete i kakvu odjeću preferira Anna Wintour.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju