Prva dama Hrvatske Sanja Musić Milanović i supruga predsjednika Republike Turske Emine Erdoğan posjetile su zagrebačku Osnovnu školu Matije Gupca. Prije obilaska škole turski predsjednički par posjetio je Pantovčak.

Galerija Sanja Musić Milanović Turski predsjednik sa suprugom na Pantovčaku Turski predsjednik sa suprugom na Pantovčaku +5 Zajedničko fotografiranje predsjednika Erdogana i Milanovića s prvim damama

Za ovu prigodu prva dama Hrvatske odjenula je svijetloplavu haljinu midi dužine. Elegantna haljina ima kragnu i V-izrez s preklopom na gornjem dijelu, dok se u donjem dijelu širi u suknju A-kroja.

Uz haljinu dugih rukava, koju je uparila s plavim štiklama s otvorenim prstima, prva dama nosila je i odgovarajući remen za isticanje struka, a izdanje je upotpunila i efektnim prstenom, dok je kosu raspustila.

Zoran Milanović i Sanja Musić Milanović Zoran Milanović i Sanja Musić Milanović (Foto: Goran Stanzl/Pixsell)

Nakon Pantovčaka prve dame zaputile su se u već spomenutu zagrebačku školu.

Sanja Musić Milanović i Emine Erdogan obišle Osnovnu školu Matije Gupca Sanja Musić Milanović i Emine Erdogan obišle Osnovnu školu Matije Gupca (Foto: Emica Elvedji/Pixsell)

Posjet školi je i prilika za predstavljanje projekta "Živjeti zdravo", kojem je voditeljica Sanja Musić Milanović.

Projektom se želi unaprijediti zdravlje populacije putem smanjenja negativnog učinka bihevioralnih, biomedicinskih i sociomedicinskih rizičnih čimbenika te kreirati okruženja u kojima je svim osobama u Hrvatskoj omogućena najviša razina zdravlja i kvaliteta života.

12 najelegantnijih izdanja Sanje Musić Milanović Sanja Musić Milanović i Zoran Milanović 2012. godine Bal u Beču 2012. godine Susret s predsjednikom Sj. Makedonije +9 Na otvorenju izložbe na Pantovčaku

Očekuje se da će projekt doprinijeti usvajanju znanja i stavova o važnosti pravilne prehrane, tjelesne aktivnosti u cilju prevencije debljine, očuvanju i unaprjeđenju mentalnog zdravlja, očuvanju spolnog i reproduktivnog zdravlja edukacijom mladih te stanovnika svih dobnih skupina.

Zajedničko fotografiranje predsjednika Erdogana i Milanovića s prvim damama Zajedničko fotografiranje predsjednika Erdogana i Milanovića s prvim damama (Foto: Goran Stanzl/Pixsell)

Emine Erdoğan za današnji dan u Zagrebu odjenula je bijeli kaput s efektnim detaljem na gornjem dijelu i bijele hlače, koje je uparila s bijelim balerinkama s mašnom na prednjem dijelu.

Inače, Emine Erdoğan, koju se naziva i najmoćnijom ženom islamskog svijeta, majka je četvero djece, a u braku sa suprugom je više od 40 godina. Peto je dijete i jedina kći svojih roditelja, a od mladosti je bila aktivno uključena u razne društvene aktivnosti. Prateći rad raznih udruga, upoznala je i svojeg supruga, s kojim se vjenčala 1978. godine. Danas, nakon 44 godine braka, poznato je da Recep Tayyip Erdoğan prilikom donošenja odluka jako uvažava mišljenje svoje supruge.

Turski predsjednik sa suprugom na Pantovčaku Turski predsjednik sa suprugom na Pantovčaku (Foto: Goran Stanzl/Pixsell)



 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju