Moda je jedna velika igra u kojoj najviše uživaju žene koje vole modne eksperimente. Naravno, nema ništa loše u vjernosti klasici, ali neke dame jednostavno ne žele igrati na sigurno kada je u pitanju stil odijevanja. Pritom će jedne biti odvažnije prilikom odabira krojeva, a druge se prepustiti eksperimentiranju s bojama.

Potonje ćete rijetko vidjeti u neutralnim nijansama jer su za njih stvorene one najefektnije. Odabirom pojedinih boja možete i poslati poruku o svom raspoloženju i(li) osobnosti, ali i utjecati na druge ljude.

Primjerice, poznato je kako pogled na zelenu boju umiruje, plava također ima umirujući efekt, dok nas narančasta puni energijom i razbuđuje. U modnom kontekstu, vizualno najsnažnije kombinacije boja su one netipične, pogotovo ako kombiniramo jarke nijanse boja koje međusobno nisu komplementarne.

U svakom slučaju, prilikom igre bojama pravila nema, ali ako ste u potrazi za baš moćnim kombinacijama, u nastavku saznajte kojih 10 ostavlja upravo takav dojam – moćan.

1. RUŽIČASTA I LJUBIČASTA

2. PLAVA I ŽUTA

3. NARANČASTA I ZELENA

4. CRVENA I PLAVA

5. ZLATNA I BIJELA

6. ŽUTA I RUŽIČASTA

7. ZELENA I PLAVA

8. NARANČASTA I CRNA

9. LJUBIČASTA I ZELENA

10. ZELENA I ŽUTA

Šest boja uz koje će zelena najviše doći do izražaja Zelena i ljubičasta Zelena i bijela Zelena i žuta +2 Zelena i tamnoplava

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju