Čitateljica portala Zadovoljna.hr poslala nam poruku u kojem je opisala jedan svoj izlazak na piće s prijateljicama. Po čemu je ono drugačije od ostalih, pročitajte u nastavku članka

Sve što možemo još uvijek bezrazložno dijelimo na 'muško' i 'žensko', od radnih mjesta do kućanskih poslova. Koliko apsurdno može biti to dijeljenje dokazuje i priča naše čitateljice Ruže (puni identitet poznat redakciji) koju možete pročitati u nastavku.

'Otišla sam navečer na piće s prijateljicama u jedan zagrebački kafić. Izostavit ću ime kafića, to nije bitno u ovoj priči i nadam se da stavovi konobara ne odražavaju stavove vlasnika. Jedna od prijateljica zamolila je konobara (mlad, maksimalno 30 godina) da joj kaže koja piva imaju u ponudi. Počeo je nabrajati nazive uz napomenu da su to mala piva.

Koliko apsurdno može biti dijeljenje stvari na 'muške' i 'ženske' dokazuje i priča naše čitateljice Ruže.

Onda ga je zamolila da joj nabroji i velika na što joj je on odgovorio: 'Ali veliko pivo nije za žene'. Izgleda da je mogao raspoznati šok na našim licima izazvan njegovim komentarom jer je nakon toga rekao da je to samo njegovo osobno mišljenje.

Ali ipak nam je još jednom održao lekciju o 'muškom' i 'ženskom' pivu kad je prijateljica odabrala jedno tamno koje inače pije, a on upozorio da je jako aludirajući da je ipak prikladnije za muškarce.

Neću ni komentirati njegove stavove, jasno je što mislim o njima. Nadam se samo da će jednog dana usvojiti osnove ponašanja prema mušterijama kojima bi trebao biti na usluzi, a ne kritizirati njihov izbor. Mi se više ne vraćamo na to mjesto.'

Ova mala crtica iz svakodnevice još jednom podsjeća na važnost promicanja jednakosti i ravnopravnosti spolova. Nije bitno dolazi li neumjestan komentar od direktora korporacije, učitelja ili konobara. Bitno je da svi osvijestimo da ovakav način razmišljanja svrstava određene članove društva u "ladice" određene predrasudama.

Provjerite zašto bi žene trebale piti pivo i kakav pozitivan učinak ono ima na njihovo zdravlje.

Mislite li da je ovaj komentar bio na mjestu?

glasova:


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju