Prošle su dvije godine od odlaska neprežaljenog Olivera Dragojevića. Velikan hrvatske glazbe preminuo je 29. srpnja 2018. godine nakon borbe s teškom bolesti.

U njegovu čast Općina Vela Luka, Centar za kulturu, Turistička zajednica Vela Luka i udruga Luško lito organiziraju poseban program u sklopu kojeg će se održati i tri koncerta.

Prvi koncert održava se večeras, 29. srpnja, u 21:30 i na njemu će nastupiti Nina Badrić, Petar Dragojević, Dupini, Petar Grašo, Alan Bjelinski, Dražen Bogadnović, Teo Brajičić, Jan Ivelić, Brankica Jovanovski, Karmen Matković Melki, Matko Petrić i gudački orkestar.

Drugi koncert "Evo mene među moje" održava se 30. srpnja u 21:30 i na njemu će Oliverove pjesme izvoditi niz mladih glazbenika: Iva Ajduković, Jure Brkljača, Matija Cvek, Vinko Ćemeraš, Mia Dimšić, Antonela Đinđić, Alen Đuras, Albina Grčić, Sabrina Hebiri, Dino Jelusić, Marko Kutlić, Uršula Najev, Petra Oreč, Josip Palameta, Dino Petrić i Petra Roško.

Meni je, osobno, ovo jako važna večer jer bih volio da mladi glazbenici nauče od Olivera kako se fraza počinje i završava, kako se koristi fjoret, vibrato, improvizacija i dr. Također, mislim da puno mogu naučiti poznavajući i učeći pjesme Runjića, tekstove Fiamenga i svih drugih, da ne spominjem ponaosob, ne zamjerite, molim. Mislim da tu ima svjetskih pjesama, to moramo očuvati. Sjajni mladi pjevači i ljudi, bolji od boljeg, veseli me, guštat ćemo! Još barem toliko ih nismo imali mjesta pozvati, ali bit će prilike. Živjela muzika, napisao je na svom Instagramu Oliverov prijatelj i vjerni dugogodišnji suradnik Ante Gelo, bez kojeg ovaj program u Oliverovu čast ne bi bio potpun.

Posljednji dan u mjesecu, 31. srpnja u 21:30 održat će se i večer jazza.

Iako je za našu obitelj taj dan posebno težak, osjećamo ponos kada vidimo s koliko ljubavi svi pristupaju takvom događaju. Ne želimo nikoga izdvajati jer svi uključeni daju maksimum, najmanje što mi kao obitelj možemo jest svima neizmjerno zahvaliti. Posebno nas veseli to što je glazba u prvom planu kako bi i on sam htio. Bez obzira što mi nismo u organizaciji tih događanja, upoznati smo sa svim i to još jednom pokazuje koliko poštovanja imaju svi prema njemu. Hvala svima i nadamo se da je ovo tek početak jedne lijepe muzičke i ljudske priče, poručili su iz obitelji Dragojević.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju