Povezivanje žena iz različitih industrija i društvenih sfera, osnaživanje položaja žena i razmjena znanja i iskustva ključne su točke prve regionalne konferencije Women's Weekend koja će biti održana od 9. do 11. ožujka u hali Exportdrva u centru Rijeke.

Galerija Women's Weekend Rijeka Women's Weekend Rijeka Women's Weekend Rijeka +4 Milena Radulović

U bogatom programu konferencije koji je danas objavljen, istaknuta imena regionalne i svjetske scene iz područja politike, medija, biznisa, lifestylea, IT-a, zdravlja i ljepote govorit će o aktualnim temama i na taj način dati doprinos ostvarivanju pomaka u pronalaženju odgovora na niz otvorenih pitanja.

Istaknuto je to na najavnoj konferenciji u Rijeci na kojoj su, uz organizatoricu Nevenu Rendeli Vejzović i rektoricu Sveučilišta u Rijeci Snježanu Prijić-Samaržija, sudjelovali predstavnici pokrovitelja konferencije – Turističke zajednice grada Rijeke i Grada Rijeke te Primorsko-goranske županije, Turističke zajednice Kvarnera i generalnog tehnološkog partnera A1.

Ponosni smo jer će Women’s Weekend umrežiti i okupiti najvažnija imena iz različitih industrija i društvenih sfera s ciljem povezivanja, poboljšanja međusobne solidarnosti, čvršće povezanosti te jačanja ravnopravnosti žena u društvu.

Women's Weekend Rijeka Konferencija Women's Weekend uskoro kreće u Rijeci (Foto: PR)

Doprinos tome dat će iznimne žene koje pomiču granice u područjima kojima se bave, poput Staše Stanković s Universityja Cambridge, Slovakinje Lenke Hlinkove u području tehnologije, njemačke političke ekonomistice Maje Gopel, filozofkinje Renate Salecl, glumice Milene Radulović.

Women's Weekend Rijeka Milena Radulović (Foto: PR)

Žene iz različitih područja podijelit će svoja iskustva 

Naravno, vrata su otvorena i muškarcima čiji je glas itekako važan u ostvarivanju pomaka u jačanju ravnopravnosti, istaknula je organizatorica konferencije Nevena Rendeli Vejzović, direktorica agencije Prime Time komunikacije.

Pritom je posebno zahvalila na nesebičnoj podršci pokroviteljima konferencije i partnerima koji su omogućili da se prvi Women’s Weekend održi upravo u Rijeci.

Rektorica Snježana Prijić-Samaržija istaknula je kako je značajan dio njezinog bogatog karijernog puta od početka posvećen pitanju ženskog identiteta i problemu rodne ravnopravnosti u društvu.

Women's Weekend Rijeka Staša Stanković (Foto: PR)

Stoga je istaknula kako je, u kontekstu ostvarivanja napretka, itekako važno prepoznavati i vrednovati trud i rad koji žene ulažu te da je još puno posla pred nama, ali je svaki pomak u procesu ostvarivanja ravnopravnih uloga itekako važan i značajan.

Upravo Grad Rijeka i Primorsko-goranska županija odličan su primjer ostvarivanja rodne ravnopravnosti, poručili su župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina i gradonačelnik Rijeke Marko Filipović.

Poticanje ravnopravnosti spolova trebao bi biti posao bez pauze 

Naime, naglasili su kako su i u gradskoj i u županijskoj upravi, ali i u javnim poduzećima, u značajnoj mjeri zastupljene žene, čime potvrđuju da je ravnopravno društvo moguće i da ne smijemo odustati od toga da njihov primjer bude pravilo.

Gradonačelnik Rijeke, Marko Filipović, uz zahvalu sponzorima, dodao je:

U Gradu Rijeci, niti do sada nismo ostali samo na riječima. Uvođenjem riječkog modela Građanskoga odgoja i obrazovanja, a uskoro i Zdravstvenoga odgoja, pokrenuli smo promjene čije rezultate već vidimo.

Zato je Women’s Weekend u Rijeci dobrodošao i gotovo sam siguran da će se tražiti akreditacija više. Na koncu, a ne manje važno, ova će konferencija biti poticaj razvoju kongresnog turizma u Rijeci pa je stoga, sasvim razumljivo, uz Grad Rijeku i riječka turistička zajednica stala uz ovaj projekt.

Kroz svoj cjelokupni politički angažman zalagao sam se za poticanje ravnopravnosti spolova i jačanje ženskih prava na svim poljima rada i djelovanja.

Žene na sve više rukovodećih položaja 

U Primorsko-goranskoj županiji preko 50 posto žena je na rukovodećim pozicijama, od pročelničkih funkcija do upravljanja županijskim ustanovama. PGŽ je i prva u Hrvatskoj uvela građanski odgoj „Škola i zajednica“ u srednje škole, koji će zasigurno dati doprinos ravnopravnom i pravednijem društvu, izjavio je župan Komadina te izrazio zadovoljstvo što će se upravo u Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji, povodom konferencije Women’s Weekend, okupiti, povezati i surađivati niz istaknutih stručnjakinja kojima je poželio ugodan i produktivan boravak.

Daniel Šimić, glavni direktor za segment poslovnih korisnika, A1 Hrvatska napomenuo je kako u A1 Hrvatska 44 posto zaposlenika čine žene, koliko ih ima i na menadžerskim pozicijama, te dodao:

Danas su nam sve potrebnije vještine koje upravo žene imaju izraženije nego muškarci. Zbog toga potičemo žene na vodećim pozicijama, ali i u specifičnim poslovima poput STEM zanimanja i posebno smo ponosni na program za studentice A1 STEMfemme koji obuhvaća plaćenu stručnu praksu u našim tehničkim i poslovnim odjelima uz podršku mentorica.

Women's Weekend Rijeka Women's Weekend Rijeka (Foto: PR)

U tjednu kada obilježavamo Dan žena osigurajte svoje mjesto i budite dijelom prvog Women's Weekenda! Klikom na link osigurajte na vrijeme svoje ulaznice, a smještaj možete rezervirati ovdje. Sve o Women’s Weekendu pratite i putem društvenih mreža FB, IG i LinkedIn.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju