Kada se porežete, rani je potrebno neko vrijeme da zaraste. No ako je riječ o jagodicama prsta ili pak zglobu ili pregibu, krvarenje može potrajati poprilično dugo. Kako se u našoj kuhinji kriju mnogi čarobni sastojci, jedan takav pomaže i kod zaustavljanja krvarenja.
Ako se ikada nađete u situaciji da vam posjekotina nikako ne zarasta, isprobajte ovaj trik za koji vam je potrebno svega 10 sekundi, a koji djeluje baš svaki put.
Riječ je o crvenoj paprici u prahu, omiljenom sastojku mnogih jela kojeg krije gotovo svaka kuhinja.
Ako se porežete, sve što trebate učiniti je otrčati u kuhinju i nasipati malo paprike u prahu na ranu. Nakon 10 do 30 sekundi rana bi trebala prestati krvariti.
Razlog je taj što ovaj ukusni i zdravi prašak u trenu ujednačava krvni tlak. Kada je tlak ujednačen, krv se počinje zgrušavati i zatvarati ranu.