Sharon Kovacs, karizmatična soul-kantautorica koja je Europu i ostatak svijeta osvojila besprijekornom talentom, 11. ožujka gostuje u zagrebačkoj Tvornici kulture. Taj je koncert ujedno i prvi koncert proljetne sezone Musicology Barcafe Sessionsa 2020. godine.

Kovacs, pjevačica specifičnog glasa, kantautorica i žena magične karizme, slovi za nasljednicu Amy Winehouse, Elle Fitzgerald i Lane Del Rey. Musicology Barcafe Sessions Kovacs će ekskluzivno ugostiti u Zagrebu, Beogradu i Ljubljani, svojim standardnim destinacijama gdje, kao i uvijek, promoviraju posebno birane glazbene umjetnike. 

Nizozemska je poznata po tulipanima, siru, slobodi konzumiranja marihuane, a odnedavno i po Sharon Kovacs, koja je doista njihov najimpresivniji proizvod.

Svoj glazbeni put počela je u barovima Eindhovena, gdje je osvajala svojim specifičnim glasom i ogromnim talentom. Potaknuta uspjehom u svojoj zajednici, odlučila je odškolovati svoj glas upisavši Rock City Institute, privatnu glazbenu akademiju. Iskustvo na akademiji bilo je vrijedno, a tamo je i upoznala svoje članove benda. Live svirkama i glazbenom akademijom iscrtala je vlastiti, jedinstveni put kroz životne zaplete i svojom opakom primamljivošću osvojila svijet.

Prvim singlom "My Love" iz 2013. ostvarila je ogroman uspjeh koji je pratio i izlazak debitantskog albuma "Shades of Black". Milijuni pregleda na You Tubeu, tisuće komentara i zvijezda je rođena.

Njezini glazbeni uzori Amy Winehouse, Billie Holiday, Nina Simone i mnoge druge soul-dive pomogle su u kreiranju njezina glazbenog stila, a njezina najveća snaga osim glasa leži u pisanju vlastitih tekstova koji su brutalno iskreni.

Njezin sljedeći album "Cheap Smell" jedan je od najotvoreniji, najiskrenijih i nadahnutih soul-albuma desetljeća kojim je pronašla pozitivu u najtežim životnim skretanjima. Bez straha se dotakla dobrih i loših aspekata modernih veza, u pjesmama ispovijeda divlju ljubav, nezdrave odnose, ovisnost i hedonizam, sve što je posljednjih godina prati na njezinu životnom putu – od gubitka glazbenih i romantičnih partnera do izgradnje nove obitelji Kovacs.

"Album predstavlja putovanje u kojem pronalazim ono što mi je potrebno kako bih bila zadovoljna sobom i prihvatila dijelove sebe koji možda nisu savršeni", priznaje Kovacs.

"Cheap Smell" album je i mračan i sladak, koji besprijekorno ilustriraju pronalaženje svog bitka kroz krahove i slomove kako bi se na kraju opet izgradila.

Nizozemka s berlinskom adresom i glazbom koja svira u svakom kutku planeta Zagrebu će predstaviti svoja dva albuma i zarezati dušu i srce svih posjetitelja. Nahranit će svojim glasom i tekstovima, na jedan dan utopit će nas vrtuljak emocija, izvrstan ritam, a i razveseliti nas svojom razigranošću.

Ulaznice za koncert mogu se kupiti preko sustava Entrio na www.entrio.hr te na svim Entrio prodajnim mjestima.

Cijena ulaznica: 125 kuna early bird // 150 kuna

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju