Koliko god čistili kupaonicu ružnih crnih točkica plijesni i gljivica vrlo se teško riješiti. Obično se uporno pojavljuju na fugama, rubovima kade, plastificiranim zavjesama. Otkrivamo vam kako ih na prirodan način i sa samo dva sastojka možete ukloniti

Odličan saveznik u borbi s plijesni i gljivicama je ulje čajevca čija cijena iznosi oko 20 kuna.

On ima svrhu dezinficiranja, pomaže u čišćenju i uklanjaju upornih gljivca, ali odličan je i u borbi s nekim estetskim problemima poput akni, prhuti i atletskog stopala. 

Eterično ulje čajevca na prirodan i ne toksičan način učinkovito će ukloniti plijesan i gljivice.

Moćni čajevac kralj je dezinfekcije kada su beauty rutina, ali i čišćenje doma u pitanju. Posebno je učinkovit kod uklanjanja plijesni u kupaonici. Ova prostorija u stanu obično se smatra rasadnikom  neugodnih crnih mrlja koje u početku uopće ne možemo zamijetiti golim okom. Eterično ulje čajevca na prirodan i ne toksičan način učinkovito će ukloniti plijesan i gljivice.

Recept za moćni čistač od samo dva sastojka - vode i ulja čajevca otkrila je stručnjakinja Linda Cobb autorica knjige Talking Dirty with the Queen of Clean.

Priprema:
1. U plastičnu bocu s raspršivačem pomiješajte pola litre vode i 10 ml ulja čajevca.

2. Potom tekućini raspršite po mjestima na kojima se plijesan najviše skuplja, rubovima tuša, kade, na zaštitnoj zavjesi, fugama …

3. Pustite da odstoji 30 minuta, a potom spužvom i toplom vodom pređite preko svih površina te ih isperite. Ulje čajevca uništava plijesan i sprečava njezino nastajanje.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju