Madrid je grad domaćin trodnevnog zasjedanja Parlamentarne skupštine NATO-a. Uoči početka zasjedanja, koje se poklopilo s 40. godišnjicom ulaska Španjolske u Sjevernoatlantski savez, kraljica Letizia i kralj Felipe VI. održali su audijenciju u Kraljevskoj palači u Madridu.

Galerija Kraljica Letizia 2015. na prvoj pričesti svoje kćeri Leonor u plastičnim štiklama Kraljica Letizia 2015. na prvoj pričesti svoje kćeri Leonor u plastičnim štiklama Kraljica Letizia u odijelu modnog brenda Pertegaz i štiklama Manola Blahnika +3 Kraljica Letizia

Španjolski kraljevski par pozdravio je sudionike zasjedanja, među kojima su bili predsjednik Parlamentarne skupštine NATO-a Gerald E. Connolly, predsjednica španjolskog Kongresa zastupnika Meritxell Batet, španjolska ministrica obrane Margarita Robles te španjolski veleposlanik pri NATO-u Federico Torres Muro.

Kraljica Letizia u odijelu modnog brenda Pertegaz i štiklama Manola Blahnika Kraljica Letizia u odijelu modnog brenda Pertegaz i štiklama Manola Blahnika (Foto: Profimedia)

Letizia je i u ovoj prigodi opravdala svoju titulu kraljice elegancije. Reprizirala je crno odijelo španjolskog modnog brenda Pertegaz sastavljeno od klasičnih potkraćenih hlača i sakoa ukrašenog perjem i sitnim blještavim elementima.

Štikle Gotrianc s potpisom Manola Blahnika Štikle Gotrianc s potpisom Manola Blahnika (Foto: Profimedia)

Odijelo je nadopunila starim štiklama Manola Blahnika. Model pod nazivom Gotrianc ima tanku potpeticu od 10,5 centimetara, a izrađen je od kombinacije tankih kožnatih trakica i PVC-a.

Kraljica Letizia: Repriza wow haljine za gala večeru na Pantovčaku Haljina brenda Bouret Kraljica Letizia u haljini brenda Bouret u srpnju ove godine Haljina Luna brenda Bouret +4 Kraljica Letizia i Sanja Musić Milanović

Nisu ovo jedine štikle s plastičnim detaljima koje Letizia ima u svojem ormaru, ali ona je definitivno jedina članica kraljevskih obitelji koja ih se usudi nositi.

Štikle Gotrianc s potpisom Manola Blahnika Štikle Gotrianc s potpisom Manola Blahnika (Foto: Profimedia)

Tako je 2015. godine napravila modni presedan za pamćenje kada je na prvu pričest svoje kćerkice Leonor došla u plastičnom modelu s prozirnom potpeticom od pleksiglasa. Pošteno je prodrmala ustaljena kraljevska modna pravila, a nastavila je to činiti i u narednim godinama.

Kraljica Letizia 2015. na prvoj pričesti svoje kćeri Leonor u plastičnim štiklama Kraljica Letizia 2015. na prvoj pričesti svoje kćeri Leonor u plastičnim štiklama (Foto: Guliver Images)

Kraljica Letizia 2015. na prvoj pričesti svoje kćeri Leonor u plastičnim štiklama Kraljica Letizia 2015. na prvoj pričesti svoje kćeri Leonor u plastičnim štiklama (Foto: Guliver Images)

Sada smo već navikli na efektne i zanimljive komade u njezinu ormaru, pa najnoviji odabir nikoga nije iznenadio. Letizia je usput pokazala da plastične štikle itekako mogu izgledati lijepo i elegantno u pojedinim kombinacijama.

Kraljica Letizia Kraljica Letizia (Foto: Profimedia)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju