Kongres poslanika, donji dom španjolskog parlamenta, obilježava 90 godina otkako su žene u Španjolskoj ostvarile pravo glasa na izborima. U sklopu obilježavanja održano je događanje na kojem je odana počast Clari Campoamor, legendarnoj političarki, feministkinji i pravnici koja je bila pionirka borbe za ženska prava u toj zemlji.

Upravo zahvaljujući Clari Campoamor (koja je sudjelovala u izradi španjolskog Ustava) i njezinom aktivističkom angažmanu, Španjolke su prvi put u povijesti dobile glasačko pravo i izjednačene su s muškarcima.

Jedna od dvorana u zgradi španjolskog Parlamenta nosi njezino ime i u njoj se nalaze njezine osobne stvari poput radnog stola i raznih dokumenata koji su donirani Parlamentu.

Ovom događanju prisustvovala je i kraljica Letizia, koja je plijenila pažnju u prekrasnom crvenom odijelu Roberta Torrette.

Letizia je odavno svjesna velike moći upečatljivih boja pa tako nema problema s nošenjem efektnih i jarkih nijansi koje se ističu u gomili.

Crveno od glave do pete bila je formula samouvjerene kraljice za ovu prigodu – uz odijelo je odabrala i crvene štikle i torbicu u istoj boji.

Ovakva kombinacija jednostavno nije mogla proći neprimijećeno i kraljica si je tim izdanjem opet osigurala poziciju u samom centru pažnje.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju