Kraljica Letizia bila je sudionica radionice Instituta Cervantes, institucije zadužene za promociju španjolske kulture i jezika diljem svijeta

Španjolska kraljica Letizia godinama podupire rad Instituta Cervantes u Malagi. Ova državna institucija bavi se promocijom španjolske kulture i jezika, a na radionicu koju su organizirali voditelji instituta stigla je i kraljica.

Kraljica Letizia bila je sudionica radionice Instituta Cervantes.

Ponovno je zablistala u vrlo elegantnoj kombinaciji. Crvenu haljinu dizajnerice Nine Ricci napravljenu od zgužvanog krepa upotpunila je s crvenim štiklama brenda Magrit i torbicom Caroline Herrere.

Uspješno je izbjegla zamku jednobojnog izdanja zahvaljujući poštivanju pravila o kombiniranju odjevnih komada i dodataka u istoj boji. Često "kiksamo" kada ih pokušavamo uskladiti pa dobijemo kombinacije koje su jednolične i pomalo dosadne.

Iako modni stručnjaci preporučaju da izbjegavamo torbice i štikle u istoj boji, pogotovo ako se radi o nijansi u kojoj je i odjeća, ipak imaju par važnih savjeta za stliziranje takvih izdanja.

1. Izaberite cipele barem jednu nijansu tamnije od odjeće. Razlika u boji neće biti jako primjetna, ali odabirom obuće u tamnijoj nijansi spriječit ćete da preveliko podudaranje odjeće i cipela. Upravo je to napravila i Letizia koja je jarko crvenu haljinu sparila s cipelama zagasite tamnocrvene nijanse.

2. Razbijte monotoniju različitim uzorcima i teksturom materijala. Letizia je umjesto klasične kožnate torbe odabrala model s upečatljivim zmijskim uzorkom. Umjesto haljine standardne "ispeglane" teksture nosila je model od zgužvanog krepa pa se tekstura materijala vizualno nije poklapala ni s cipelama ni sa torbom. Tako je postigla efekt različitosti iako je nosila jednobojnu kombinaciju.

Volite li jednobojne kombinacije?

glasova:

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju