Dio jordanske kraljevske obitelji uputio se u službeni posjet Omanu. Kraljica Rania, kralj Abdulah II. i njihov sin, princ Hussein, proveli su nekoliko dana u ovoj državi na jugoistočnoj obali Arapskog poluotoka.

Galerija Kraljica Rania u Omanu Kraljica Rania i Sayyida Ahad bint Abdullah Princ Hussein, kraljica Rania i kralj Abdullah II. u Omanu +3 Princ Hussein i kraljica Rania

Njihovi domaćini bili su sultan Haitham bin Tariq i njegova supruga Sayyida Ahad bint Abdullah, koji su za svoje goste organizirali i posjet važnim kulturnim institucijama. Tako su Rania, Abdulah i Hussein razgledali Nacionalni muzej u Muskatu i Kraljevsku opernu kuću.

Očekivano, jordanska kraljica opet je zablistala u nizu decentnih i zanimljivih odjevnih kombinacija u duhu poslovne elegancije. Tako je za obilazak muzeja i opere odabrala odjevne komade s potpisom dizajnerice Johanne Ortiz.

Princ Hussein, kraljica Rania i kralj Abdullah II. u Omanu Princ Hussein, kraljica Rania i kralj Abdullah II. u Omanu (Foto: Profimedia)

Naborani top kratkih rukava s visokim ovratnikom i pripadajuća suknja dio su kolekcije za jesen/zimu 2022./2023. godine, koja je prepuna svih nijansi smeđe boje, a Rania je za sebe odabrala kombinaciju u kojoj dominira tamnosmeđa.

Top Johanne Ortiz koji je kraljica Rania nosila u Omanu Top Johanne Ortiz koji je kraljica Rania nosila u Omanu (Foto: Moda Operandi)

Zanimljivo je kako donedavno tamne nijanse smeđe boje nisu dobro kotirale u kolekcijama komercijalnih modnih brendova, vjerojatno pod utjecajem brojnih istraživanja koja su upravo njih proglašavala najružnijim bojama. Tako je 2016. godine tamnosmeđa nijansa 448 C instituta za boje Pantone proglašena najružnijom bojom na svijetu, a u istom istraživanju na drugo mjesto smjestila se klasična čokoladna nijansa smeđe.

Kraljica Rania u Omanu Kraljica Rania u Omanu (Foto: Profimedia)

Percepciju tamnosmeđe kao nepoželjne boje počela je mijenjati Zendaya. Omiljena trendseterica u mlađoj generaciji holivudskih zvijezda 2018. godine došla je na dodjelu Oscara u smeđoj haljini modne kuće Giambattista Valli. Boja je prava zagasita čokoladna smeđa, što je vrlo čudno za crveni tepih. Ne znam jesmo li ikad ikoga vidjeli na crvenom tepihu u toj nijansi. Kada sam vidio haljinu na reviji, pomislio sam kako je spektakularna, morao sam se malo boriti za nju i naposljetku sam je dobio, rekao je nakon Oscara Zendayin stilist Law Roach.

Zendaya na Oscarima 2018. u tamnosmeđoj haljini Giambattiste Vallija Zendaya na Oscarima 2018. u tamnosmeđoj haljini Giambattiste Vallija (Foto: Guliver Images)

Nakon njezina sjajnog oskarovskog izdanja tamne nijanse smeđe postale su rado viđen gost u kolekcijama brojnih velikih modnih kuća, ali i komercijalnih brendova. Prošle jesensko-zimske sezone čokoladna smeđa bila je jedna od hit-boja, a popularnost nijanse prenijela se i na novu sezonu, u kojoj također nećete pogriješiti s njezinim odabirom.

Nosite li tamne nijanse smeđe?

glasova:

Kraljica Rania i Sayyida Ahad bint Abdullah Kraljica Rania i Sayyida Ahad bint Abdullah (Foto: Profimedia)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju