Različite dekade donosile su i različite definicije braka, odnosa, veza… Koje su bile prednosti i mane što za žene, što za muškarce, možete otkrivati iz epizode u epizodu u seriji „Zašto žene ubijaju“ svakog ponedjeljka u 22:00 na kanalu FOX Life.

 Najveći kontrasti su zasigurno vidljivi u načinu na koji su se birali partneri i partnerice i koje su kvalitete bile u fokusu. Ispovijesti glavnih muških likova mogu zvučati pomalo nevjerojatno, ali svakako ukazuju koliko se pozicija žene promijenila u zadnjih 50 godina. Na primjer, tradicionalnog Roba (Sam Jaeger) fascinirala je činjenica što je Beth Anne bila brižna i pažljiva prema njemu, a i spremna pripravljati sendviče i šivati gumbe, Karla (Jack Davenport) je pak zaintrigirala Simone jer je jako profinjena, puna samopouzdanja i zna što želi. Elija (Reid Scott) je oduševila činjenica što je Taylor jedna izuzetno zgodna feministkinja koja ga je odmah informirala da je biseksualna.

Odnos Beth Anne i Roba

Razlog zašto su se muškarci vjenčavali u ’60-ima pojasnio je Rob već u prvoj epizodi. Zapravo, ponudio je okvir koji je opisao kakav su par on i Beth Anne i na čemu počiva njihov brak. Rob je istaknuo da su se upoznali u srednjoj školi. Dok su još bili adolescenti Beth Anne mu je pripremala sendviče i šivala gumbe na košuljama. Robu je uvjerljivo najprivlačnije kod žena njihova želja da se pobrinu za muškarca. I zbog toga je u sretnom braku s Beth Anne. Osim što je sve navedeno kulisa za sve one koji žele gledati ili sudjelovati u ovoj predstavi. Beth Anne i Rob tipičan su američki bračni par, u kojem je suprug uspješni aeronautički inženjer, supruga ljupka domaćica. Lijepi, mladi i imućni ostavljaju dojam para s naslovnica časopisa. Osim činjenice da ne komuniciraju o gubitku kćerke, o Robovoj ljubavnici i Bethinoj depresiji. Nakon teške spoznaje da njen suprug ima ljubavnicu u Beth se budi svijest o njenoj pasivnoj poziciji i nemogućnosti djelovanja. Na sve pokušaje da se pomakne iz neželjene pozicije, Rob je u potpunosti diskvalificira i podcjenjuje. U procesu pokušaja da prekine preljubnički odnos, Beth će se zbližiti i solidarizirati s ljubavnicom i sve više shvaćati koliko je odnos, točnije brak u kojem se nalazi, poguban za nju.

Karl i Simone – dinamičan duo

Karla je pri susretu sa Simone fascinirala činjenica da je riječ o jednoj jako profinjenoj ženi. Upoznali su se na dobrotvornoj večeri, a Simone je imala dizajnersku haljinu i nosila je mnoštvo dijamanata. Njen način hoda otkrio je da je riječ o jednoj ženi punoj samopouzdanja i koja zna što želi. Karl i Simone su lijepi, zgodni, bogati i jako se dobro znaju zabavljati. Njihova okolina je ljubomorna na njihov savršen brak. Međutim, Simone zapravo živi u neznanju, a njena okolina će se pobrinuti da sazna istinu o njenom mužu. Karl naime ima jako puno ljubavnika. A Simone ne zna baš ništa o tome sve dok ne dobije tajno pismo sa fotografijom svoga muža i drugog muškarca na njoj.

Eli i Taylor – suvremena interpretacija braka

Tradicionalnog Roba fascinirala je činjenica što je Beth Anne servilna žena, Karla što je Simone elegantna pripadnica višeg sloja, a Eli ipak nudi nešto drugačiju perspektivu. Eli ju je prvi puta Taylor vidio na prosvjedu za ženska prava. Taylor je držala govor o gašenju patrijarhata. Eli i Taylor imaju otvoreni brak, a njihovi su mali izleti sa strane zapravo ojačali njihov odnos. Međutim, Taylor je malo izašla iz dogovorenih pravila i jednu ljubavnicu imala duže vrijeme. Zgodna i zanimljiva Jade unijela je novu dinamiku u bračni odnos Elija i Taylor. S obzirom da je osvojila i Elijevu pozornost, postavlja se pitanje je li moguće opstati u odnosu u troje bez da neka strana izađe povrijeđena.

Kako su se žene nosile sa svojim pozicijama u šezdesetima, osamdesetima te 21. stoljeću možete saznati svakog ponedjeljka u novim epizodama serije „Zašto žene ubijaju“ u 22:00h na kanalu FOX Life.

U glavnim ulogama: Ginnifer Goodwin kao Beth Ann, Kirby Howell-Baptiste kao Taylor, Lucy Liu kao Simone, Jack Davenport kao Karl, Sam Jaeger kao Bob, Reid Scott kao Rob, Alexandra Daddario kao Jade i Sadie Calvano kao April.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju