U Zagrebu će se od 26. do 28. travnja održati istraživačka kreativna radionica glasa i pokreta - glas kroz mudrost tijela.

Naime, kako naša psiha utječe na naše tijelo, tako se i kroz tijelo može utjecati na psihu te kroz pokret i glas oslobađati, izražavati zarobljene emocije.

Na ovoj kreativnoj radionici polaznici/e će imati mogućnost istraživati i otkrivati putove i istine vlastitog tijela te nalaziti tokove svog glasa kroz tijelo i pokret.

Kako stoji u opisu radionice, upotrebljavat će se rad s iscjeljujućom energijom pomoću koje se utječe na podsvijest, a samim time i na tijelo i glas, polaznici će se igrati i eksperimentirati, ali i raditi na tehnikalijama. Suistraživat će i, što je bitno, dijeliti iskustva verbalno.

Za sudjelovanje u radionici nije potrebno prethodno znanje iz plesa i pjevanja.

Ova kreativna radionica namijenjena je ženama i muškarcima starijima od 18 godina koje zanima rad u ovom području, bilo da nemaju nikakvog prijašnjeg iskustva ili se bave raznim oblicima performativnog ili psihološkog rada (na sebi ili drugima).

KAKO IZGLEDA RADIONICA?

Radionica će kretati od baze koja će se svaki dan ponavljati i bit će sastavljena od tehničkih i energetskih vježbi koje skupa daju okvir, odnosno strukturu iz koje se onda dalje kreativnost može razvijati kroz razne "kosturno vođene" vježbe.

Radi se grupno, u dijadama i individualno, a krajnja poanta je "intuitivno otvaranje glasa koji proizlazi iz naše autentičnosti i unutarnje moći, glasa koji ide iz tijela te koji možemo slati u razne djelove tijela te ga pravilno koristiti".

Bitan segment svega je i verbalno dijeljenje iskustva. S jedne strane ovaj rad može zvučati apstraktno, ali kroz rad i sve veće razumijevanje samih sebe, apstraktno se pretvara u konkretno, poručili su organizatori i dodali da se radi u manjim grupama.

Autorica i voditeljica radionice je Alena Orlović, multimedijska je umjetnica i kostimografkinja te edukantica 2. godine Psihoterapije plesom i pokretom . Radionica će se održati u Plesnom centru "Tala" u Zagrebu, a prijave za radionicu traju do 24. travnja u ponoć. Kratko motivacijsko pismo, biografiju i kontakte šaljete na e-mail alenamore@yahoo.com.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju