Iako jesen donosi niže temperature, vjenčanje na otvorenom još uvijek je odlična zamisao, a uz ovih nekoliko kreativnih ideja sigurno ćete poželjeti baš jesensko vjenčanje.

Proljeće ili ljeto omiljeno je godišnje doba mnogima kada je riječ o njihovom vjenčanju. U tome veliku ulogu igra činjenica da se obred i zabava mogu održati na otvorenom, pa idealna lokacija i romantična dekoracija čine svadbu iz snova za mnoge mladenke. Iako su u jesen malo niže temperature, vjenčanje na otvorenom još uvijek je odlična zamisao, a u nastavku ćemo vam pokazati i zašto. Donosimo vam nekoliko kreativnih ideja zbog kojih ćete poželjeti baš jesensko vjenčanje.

1. Uklopite se u prirodu

Rujan i listopad mjeseci su u kojima možemo očekivati manje padalina nego u ostatku ovog godišnjeg doba, pa obred i zabavu nesmetano možete imati u prirodi ili vlastitom dvorištu.

 

Paleta boja kojom je priroda obojana u jesen, nameće temu vjenčanja pa ne trebate previše razmišljati o boji koja će ga pratiti. Odaberite tople nijanse od grimizne, do blago žutih ili ružičastih nijansi. Paleta toplih boja zagrijat će vas oko srca kao i vaše goste.

2. Iskoristite sve od prirode

Otpalo lišće može vam poslužiti kao dekoracija koja vas neće koštati baš ništa. Iskoristite ga kao dio aranžmana na stolu, za oznake imena gostiju ili pak kao dio svadbenog buketa.

 

A photo posted by My Wed Style (@mywedstyle) on

Kao slična dekoracija mogu vam poslužiti i jesenski plodovi; jabuke, kruške, grožđe, narovi, mandarine, bundeve, žirevi i kesteni – sve vam može poslužiti kao ukras u svojim izvornim bojama ili u boji koju sami odaberete.

Od bundeva možete napraviti vaze za središnji dio stolova ili romantične lampione, no pripazite da ne podsjećaju na Noć vještica.

 

A photo posted by etsy (@etsy) on

Kruna od lišća, bilo svježeg, otpalog ili onog od nekog metala upotpunit će boho priču jesenskog vjenčanja. Na svoj dan osjećajte se posebno i okrunite se poput šumske vile.

3. Svadbena torta ili pita

Budite drugačiji od drugih i umjesto klasične svadbene torte napravite onu otkačenu jesenskih tonova. Želite li otići korak dalje uskladite se sa gastronomskim užicima ovog godišnjeg doba i gostima poslužite mirisne pite od jabuka, krušaka ili bundeva. Ovakve pite bolje će izdržati sve vremenske uvijete, od toplih dana, do prohladnih večeri jesenskog vjenčanja na otvorenom.

 

4. Rasvjeta je bitna

Uz dekoraciju, rasvjeta je bitna stavka kada je riječ o stvaranju romantične atmosfere na vaš poseban dan. Lampice ili lampioni u nizu koji idu od stabla do stabla, svijeće u otmjenim i toplim nijansama i više su nego poželjne, a ako imate priliku negdje zapaliti logorsku vatricu ili pak baklje koje mogu poslužiti i kao grijači tijekom hladnijih večeri, još bolje.

5. Pobrinite se da svakom gostu bude ugodno i toplo

Osim ako ne živite u toplijim krajevima, u našim predjelima jesenske večeri, za razliku od ljetnih znaju biti poprilično friške, stoga se pobrinite da se vaši gosti mogu ugrijati. U košari pripremite dekice kojima se mogu ogrnuti kada temperature padnu, kako ne bih odmah pobjegli kući.

 

A photo posted by Jay Hock Events (@jayhockevents) on

 

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju