Ako ste se pogledali u ogledalo i primijetili prve znakove starenja na koži, pogotovo ako ste prešli tridesetu, onda ste sigurno shvatili da je pravi trenutak za poduzimanje prvih koraka u borbi s vremenom.

Galerija Afrodita Q10 BOOST Krema - 7 Afrodita Q10 BOOST Krema - 5 Afrodita Q10 BOOST Krema - 6 +3 Afrodita Q10 BOOST Krema - 4

Naravno, svjesni smo toga da se velike promjene neće dogoditi preko noći te da je za konkretne rezultate potrebno puno strpljenja.

Srećom, čini se kako su stručnjaci iz Afroditina laboratorija točno znali što će nam servirati ove jeseni. Osluškivali su potrebe svojih vjernih korisnika, koji su načeti stresnim razdobljem koje nam je ova godina priuštila, pa su nedavno na tržište izbacili dvije anti-age kreme s funkcijom pomlađivanja: jednu prilagođenu normalnoj i mješovitoj, a drugu za osjetljivu kožu.


Novinarke portala Zadovoljna.hr Maja (36) i Andrea (33) odlučile su svoje bore staviti na test i provjeriti hoće li jedan kozmetički proizvod zadovoljiti njihove potrebe. S veseljem su krenule u ovu avanturu i otkrile o čemu se radi.

Cijeli život imam izrazito suhu kožu sklonu crvenilu i nakon 35. godine nisam našla kremu koja u potpunosti odgovara mom tipu kože pa sam se baš veselila isprobavanju nove Afroditine kreme Q10 BOOST, rekla nam je Maja. Andrea je ipak nešto bolje prošla jer ima normalnu kožu s povremenim sjajem T-zone.

Afrodita Q10 BOOST Krema - 5 Afrodita Q10 BOOST Krema - 5 Foto: Nova Studio


O KREMI

Ova krema kao da se savršeno uklapa u generalni vizualni identitet koji Afrodita godinama predstavlja tržištu te ni po čemu ne odskače od ostalih krema koje ima u ponudi. Dolazi u plastičnoj teglici od 50 ml, s efektnim minimalističkim dizajnom, zaključila je Andrea te nadodala kako se iznenadila time koliko je proizvoda u posudici..

Posudica je normalne veličine i lagana zbog plastične ambalaže, ali u sebi sadrži pozamašnu količinu ovog obećavajućeg 'brisača bora', rekla nam jeMaja je također pohvalila jednostavnost dizajna, ali i količinu kreme u posudici.

S obzirom na to da je moja krema dosta masna, ne treba je puno ni nanijeti na lice, pa pretpostavljam da će mi dugo trajati, rekla je Maja, koja voli da njezini proizvodi za njegu lica fino mirišu jer najčešće proizvodi za vrlo suhu i kožu sklonu crvenilima kakve inače koristi ili nemaju ugodan miris ili pak uopće nemaju miris.

Ako je vjerovati sastavu, krema u sebi ima dva moćna oksidansa – koenzim Q10 i vitamin E.

Afrodita Q10 BOOST Krema - 2 Afrodita Q10 BOOST Krema - 2 Foto: Nova Studio

Podsjetimo se da su antioksidansi, koji su ovdje u dvostrukoj dozi, itekako važni za našu kožu jer nas štite od vanjskih utjecaja, poput slobodnih radikala koji loše utječu na unutrašnjost kože, ali i na vanjski izgled.

Krema u sebi ima nježne crvene kapsule koji sadrže vitamin E, a možete ih uočiti već na prvu prilikom skidanja zaštitne folije. Ako niste znali, i koenzim Q10 i vitamin E imamo u našem organizmu, no kako starimo, potrebno ih je nadomjestiti jer pomažu u ravnoteži prirodne antioksidacijske razine kože, smanjuju vidljivost i dubinu bora, koži daju blistav, gladak i mladolik izgled te elastičnost, ali i čuvaju membrane te na njih vežu vlagu.

 

NANOŠENJE

Krema se lako nanosi na lice zahvaljujući svojoj laganoj teksturi, dok se njezin miris brzo upija i nestaje čim dotakne površinu kože.

Oduševila me njezina hranjiva formulacija, poduža lista genijalnih sastojaka, rekla je Andrea. Ona je kremu stavljala direktno na kožu, koju je prethodno očistila proizvodom za čišćenje kože i tonikom vratila ravnotežu.

Uz kremu Andrea nije koristila nikakve druge slične proizvode koji bi eventualno utjecali na samu funkcionalnost kreme i krajnji rezultat.

Afrodita Q10 BOOST Krema Afrodita Q10 BOOST Krema Foto: Nova Studio

S obzirom na osjetljivu prirodu kože lica, Maja ima drugačiju njegu. Lice perem običnom vodom samo kad perem kosu, a šminku svaki dan skidam micelarnom vodom i dodatno prijeđem vaticom natopljenom fiziološkom otopinom kako bih se uvjerila da sam sve skinula, objasnila je te dodala kako voda iz pipe loše utječe na njezino lice.

Andrea je kremu redovito nanosila tjedan dana ujutro i navečer te, kako kaže, na njoj nije štedjela.

Nanijela sam ju dva puta dnevno kako bih se uvjerila u njezin učinak te sam primijetila kako se brzo upija u lice, a da nisam posebno morala umasirati, iako se to savjetuje. Čak i s minimalno masaže bore su bile manje vidljive, a koža je djelovala zategnutije, objasnila je.

Maja je pratila upute na Afroditinoj stranici te prilikom nanošenja odvojila nekoliko minuta vremena za masažu.

Afrodita Q10 BOOST Krema - 6 Afrodita Q10 BOOST Krema - 6 Foto: Nova Studio

Slijedila sam Afroditin savjet za postizanje najboljih rezultata i umasirala sam ju u kožu oko minutu-dvije kako bi se aktivirale milikapsule u kremi, objasnila je svoju rutinu.

Obje je najviše zanimalo kako će reagirati te malene crvene bobice – enkapsulirani vitamin E, no one se momentalno rastapaju u dodiru s kožom te ih se prilikom nanošenja ne osjeća na površini kože.

Kapsule se u kremi za masnu kožu Q10 BOOST vrlo brzo otapaju na koži, ali malo duža masaža lica nikome ne škodi pa sam si dala oduška, rekla je Maja, dok je Andrein proizvod izuzetno brzoupijajućeg sastava te je sama masaža bila gotovo nepotrebna.

Vitamin E inače je poznat kao jedan od najsvestranijih sastojaka jer ima funkciju ovlaživača kože te poboljšava njezinu elastičnost. Osim toga štiti lipide i lipoproteine staničnih membrana od oksidacije te čuva njihovu sposobnost vezanja vlage. Koenzim Q10 glavni je faktor u ublažavanju oksidativnog stresa.


UČINAK

Nakon tjedan dana korištenja proizvoda stigli su i prvi rezultati.

Inače koristim masnije kreme i ulja, koja me ponekad živciraju jer mi se lice još dugo sjaji kao božićna jelka. No ova mi je čak matirala lice i nije začepila pore. Koža je zategnutija, a bore su popunjenije, što je dobar znak da krema djeluje, rekla je Andrea.

Maja je svoju verziju nahvalila i kao idealnu noćnu kremu.

Primijetila sam da mi je koža nakon korištenja kreme odmah izgledala punije i vidljivo bolje, a šminka je na nju prianjala bolje nego inače, rekla je te dodala kako joj je koža ujutro bila blistavija i putenija.

Kada se temperature vani malo spuste i počne doba grijanja, imam najviše problema sa suhoćom lica ujutro nakon prospavane noći i predvečer nakon cjelodnevnog make-upa , pogotovo ako sam imala aktivan dan u kojem sam provodila vrijeme i u zatvorenim i u otvorenim prostorima, rekla je Maja.

Premda njezina koža pati uslijed promjena temperatura i teže šminke, nakon korištenja Q10 BOOST koža kao da je u fazi preporoda, već nakon nekoliko dana korištenja.

Afrodita Q10 BOOST Krema - 3 Afrodita Q10 BOOST Krema - 3 Foto: Nova Studio

Lice joj je bilo nahranjeno, mekano i elastično te sada ima zdravi sjaj i putenost koje održava svakodnevnim nanošenjem proizvoda.

Iako je krema namijenjena osobama starijima od 35 godina, zaista je mogu početi koristiti i mlađi, pogotovo ako su nakon naporne godine izgubili onaj mladenački sjaj. (Jer tko nije?)

Uvjerena sam kako pravilnim korištenjem rezultati zasigurno neće izostati, kazala je Andrea, koja je ovaj proizvod već preporučila prijateljicama.

Afroditine kreme s anti-age učinkom možete nabaviti po cijeni od 89,99 kuna u mnogim drogerijama i na Afrodita webshopu.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju