Princ Louis, treće dijete Catherine Middleton i princa Williama, kršten je u kraljevskoj kapelici St. James u Londonu. Mali princ imao je šest krsnih kuma i kumova, sve redom prijatelji i članovi obitelji vojvotkinje i vojvode od Cambridgea.

 

Dva i pol mjeseca nakon njegova rođenja, 23. travnja, Catherine Middleton i princ William krstili su svoje treće dijete, princa Louisa od Cambridgea. Najmlađi član britanske kraljevske obitelji imao je šestero krsnih kumova i kuma, a među gostima bili su princ Charles i Camilla, vojvotkinja od Cornwalla, Meghan Markle i princ Harry, vojvotkinja i vojvoda od Sussexa te roditelji Catherine Middleton.

Catherine je za ovu priliku odabrala haljinu modne kuće Alexander McQueen kojoj je povjerila ne samo svoju vjenčanicu već i haljine za krštenje princa Georgea i princeze Charlotte.

Kraljica Elizabeta II. propustila je krštenje svog praunuka jer je zauzeta pripremama za proslavu stogodišnjice Kraljevskih zračnih snaga koja će se održati u utorak te dolazak američkog predsjednika Donalda Trumpa koji će u petak posjetiti Windsor.

Nakon obreda, Catherine i William primili su goste na čaju i torti u kući Clarence. Princ Louis kršten je u ručno izrađenoj replici kraljevske haljinice za krštenje koju je sašila Angela Kelly, krojačica kraljice Elizabete II. Originalnu haljinicu izrađenu od fine Honiton čipke i s bijelim satenskim porubom prva je nosila najstarija kći kraljice Victorije, princeza Victoria na svom krštenju 1841. godine.

U originalnoj haljinici kršteni su mnogi članovi britanske kraljevske obitelji: kraljica Elizabeta II., njena djeca i unuci, sve do najmlađeg kraljičinog unuka, vikonta Jamesa. Kraljica je zatim zadužila svoju krojačicu Angelu Kelly da izradi repliku haljinice kako bi se original sačuvao.

Vikont James bio je prvi član kraljevske obitelji koji se krstio u replici haljine 2008. godine, a nakon njega i princ George i princeza Charlotte, brat i sestra princa Louisa.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju