U okolici Zagreba kuća je u kojoj već sada u baš svakom kutku, svakoj prostoriji, već na samom ulazu živi božićni duh. Uredila ju je njezina vlasnica Barbara Đorđević i čini to svake godine s jednakom željom i voljom, pritom pazeći na svaki detalj.

Galerija Već na samom ulazu jasno je da u Barbarinoj kući vlada božićni duh Božić u domu Barbare Đorđević - 28 Božić u domu Barbare Đorđević - 22 +23 Božić u domu Barbare Đorđević - 19

Prvi detalj koji nam je zapeo za oko i zbog kojeg je krenula ova priča bio je ulaz u kuću. Ulaz na kojem vas čekaju Djed Mraz, polarni medvjed, drvca, pampasi, saonice, poštanski sandučić, fenjeri i raskošni vijenac s crvenom mašnom.

I već je tu priča o ovoj kući mogla završiti kao priča o domu s jednim od najljepše ukrašenih blagdanskih ulaza koje smo vidjeli. No, srećom, Barbara nas je "pustila" i iza ulaznih vrata, a tamo nas je u svakom kutku dočekala božićna čarolija.

U mojoj obitelji se tradicionalno uređuje dom u blagdansko vrijeme. Cijelu godinu razmišljam, kupujem, planiram kakav će biti blagdanski dekor, rekla nam je Barbara, koja s blagdanskim uređenjem starta već početkom desetog mjeseca. Kaže da se to zbog privatnih i poslovnih obaveza uvijek oduži, pa si da dovoljno vremena.

Koliba idealnu za uživanje u snijegu - 3 Prekrasna koliba koja pokazuje koliko zimski ugođaj može biti čaroban

Dovoljno vremena za bajkoviti rezultat. Za kuću prepunu detalja u kojoj je svaka sitnica tamo s razlogom i priča najljepšu božićnu priču.

Inspiraciju crpim iz svog života kao takvog, izvučem ono najljepše i najveselije. Iako ne mogu definirati koji mi je najdraži kutak u domu, ove godine dajem prednost prekrasnoj novoj kuhinji, u kojoj provodim najviše vremena, rekla nam je Barbara.

Božić u domu Barbare Đorđević Božić u domu Barbare Đorđević (Foto: Barbara Đorđević/Privatni album)

Velika podrška u onome što radi su joj, kaže, njezine četiri prijateljice, koje s njom dijele ljubav prema Božiću.

Jedna od njih je Mia Sofilić Gaćeša, koja je član Zagrebačkih humanitaraca i svojim radom u meni dodatno potiče humanost, bit i čaroliju Božica, kaže Barbara, koja svoju godinu uvijek posveti nekome, njoj posebno dragim ljudima.

Ideje za ukrašavanje doma božićnim lampicama - 1 Bling, bling! 10 ideja za ukrašavanje doma božićnim lampicama

Ove godine će to definitivno biti Iva Lovreček, jedna od moje četiri gracije, rekla nam je Barbara, a sada je vrijeme da i vama, zahvaljujući našoj galeriji, "otvori" vrata svog doma.

Vrijeme je da pogledate kako izgleda čarobni ulaz s početka ove priče, da zavirite u kuhinju koju toliko voli, da uživate u svakom pažljivo odabranom detalju, da se divite prekrasnom drvcu i da vam njezin dom možda bude izvor inspiracije za božićnu priču koju ćete i sami ove godine ispričati u svojem domu.

Božić u domu Barbare Đorđević Božić u domu Barbare Đorđević (Foto: Barbara Đorđević/Privatni album)
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju