U okolici Zagreba kuća je u kojoj već sada u baš svakom kutku, svakoj prostoriji, već na samom ulazu živi božićni duh. Uredila ju je njezina vlasnica Barbara Đorđević i čini to svake godine s jednakom željom i voljom, pritom pazeći na svaki detalj.

Prvi detalj koji nam je zapeo za oko i zbog kojeg je krenula ova priča bio je ulaz u kuću. Ulaz na kojem vas čekaju Djed Mraz, polarni medvjed, drvca, pampasi, saonice, poštanski sandučić, fenjeri i raskošni vijenac s crvenom mašnom.

I već je tu priča o ovoj kući mogla završiti kao priča o domu s jednim od najljepše ukrašenih blagdanskih ulaza koje smo vidjeli. No, srećom, Barbara nas je "pustila" i iza ulaznih vrata, a tamo nas je u svakom kutku dočekala božićna čarolija.

U mojoj obitelji se tradicionalno uređuje dom u blagdansko vrijeme. Cijelu godinu razmišljam, kupujem, planiram kakav će biti blagdanski dekor, rekla nam je Barbara, koja s blagdanskim uređenjem starta već početkom desetog mjeseca. Kaže da se to zbog privatnih i poslovnih obaveza uvijek oduži, pa si da dovoljno vremena.

Slika nije dostupna Prekrasna koliba koja pokazuje koliko zimski ugođaj može biti čaroban

Dovoljno vremena za bajkoviti rezultat. Za kuću prepunu detalja u kojoj je svaka sitnica tamo s razlogom i priča najljepšu božićnu priču.

Inspiraciju crpim iz svog života kao takvog, izvučem ono najljepše i najveselije. Iako ne mogu definirati koji mi je najdraži kutak u domu, ove godine dajem prednost prekrasnoj novoj kuhinji, u kojoj provodim najviše vremena, rekla nam je Barbara.

Velika podrška u onome što radi su joj, kaže, njezine četiri prijateljice, koje s njom dijele ljubav prema Božiću.

Jedna od njih je Mia Sofilić Gaćeša, koja je član Zagrebačkih humanitaraca i svojim radom u meni dodatno potiče humanost, bit i čaroliju Božica, kaže Barbara, koja svoju godinu uvijek posveti nekome, njoj posebno dragim ljudima.

Božićne lampice Bling, bling! Osam ideja za ukrašavanje doma božićnim lampicama

Ove godine će to definitivno biti Iva Lovreček, jedna od moje četiri gracije, rekla nam je Barbara, a sada je vrijeme da i vama, zahvaljujući našoj galeriji, "otvori" vrata svog doma.

Vrijeme je da pogledate kako izgleda čarobni ulaz s početka ove priče, da zavirite u kuhinju koju toliko voli, da uživate u svakom pažljivo odabranom detalju, da se divite prekrasnom drvcu i da vam njezin dom možda bude izvor inspiracije za božićnu priču koju ćete i sami ove godine ispričati u svojem domu.


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju