Danas postoji vrlo širok izbor boja za kućno bojanje kose koje mogu ispasti prekrasne, ali da biste postigli lijep rezultat trebate se držati određenih pravila te izbjegavati devet najčešćih pogrešaka koje se događaju kod kućnog bojenja kose

1. Bojate se u boju koja je više od dvije nijanse svjetlija ili tamnija od vaše trenutne boje. Želite li iz tamne boje preći u svijetlu, nemojte se bojati kod kuće, već otiđite kod frizera. To je promjena koja iziskuje stručnost i ako je drastičnija, odnosno ako želite, na primjer, iz tamno smeđe preći u platinastu plavu, vjerojatno će trebati nekoliko tretmana.

2. Očekujete da će boja biti kao sa slike na kutiji. Umjesto da se pouzdate u sliku na kutiji boje za kosu, koja može biti varljiva, odnosno ne odgovarati stvarnoj boji, više pažnje obratite na uzorak i opis boje. Na većini kutija piše o kojoj boji je riječ (plava, smeđa, crna ili crvena) i nijansa (svijetla, srednja ili tamna), a može pisati i ton (topla/zlatna ili hladna/ pepeljasta).

3. Ostavljate boju da stoji predugo.
Kako biste bili sigurni da ćete boju isprati na vrijeme, navinite si alarm u potrebno vrijeme. Mnoge ženu ostavljaju boju da odstoji predugo što oštećuje kosu.

4. Ispirete boju u lavabou.
Umivaonici i sudoperi nemaju dovoljan pritisak vode zbog čega se u njima boja ne može temeljito isprati, a kemikalije koje ostanu mogu oštetiti kosu. Boju ispirite iznad kade s nastavkom za tuš ili uđite u kadu ili tuš kabinu i temeljito isperite boju.

Danas postoji vrlo širok izbor boja za kućno bojanje kose koje mogu ispasti prekrasne, ali da biste postigli lijep rezultat trebate se držati određenih pravila

5. Ne držite se precizno uputa. Napravite li promjenu pa kupite boju drugog proizvođača ili samo kupite drugu nijansu istog proizvođača, obavezno prije bojenja pročitajte upute i precizno ih se držite. Vrijeme držanja boje može se razlikovati od proizvođača do proizvođača, a i neke boje se nanose na vlažnu, a neke na suhu kosu.

6. Kupite premalo boje. Uvijek kupite dvije kutije boje kako vam je ne bi ponestalo tijekom postupka bojenja naročito ako imate dugu, gustu ili kovrčavu kosu.

7. Bojite sjede polutrajnom bojom. Ako je više od polovice vaših vlasi sijedo, koristite trajnu boju jer ih polutrajna neće dobro prekriti. Polutrajnu boju možete koristiti ako imate manje sijedih vlasi.

8. Bojate se sami. Prednji dio možete dobro obojati sami, ali za kosu na zatiljku trebat će vam pomoć iz jednostavnog razloga što taj dio ne vidite pa ćete se farbati „na slijepo“. Zamolite prijateljicu, člana obitelji ili partnera da vam pomogne obojiti taj dio kose.

9. Koristite ton boje koji ne odgovara vašem tenu. Postoje dva bazična tona boje, topli i hladni. Čini li se vam se da izgledate umorno, da vam je put žućkasta ili blijeda, ili kao da vam je lice crvenkasto ili da po njemu imate mrljice, vjerojatno koristite ton boje koji ne odgovara vašem tenu.

Ženama koje se lako zacrvene i izgore na suncu bolje stoje hladniji tonovi, odnosno pepeljasti i bež jer će topli tonovi istaknuti crvenilo kože.

Žene maslinaste puti koje lako pocrne trebale bi koristiti toplije tonove, odnosno medne, karamel, brončane i zlatne tonove. Neke žene nalaze se u sredini te im stoje i hladni i topli tonovi boja za kosu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju