I dok čekamo toplije vrijeme da se "bacimo" na pravo proljetno čišćenje, za čistku jednog prostora u našem domu sad je itekako pravo vrijeme. Naime, radi se o kuhinji. Stoga odvojite vrijeme kako biste pregledali svoje kuhinjske elemente i riješili se starih namirnica kojima više ni ne znate rok trajanja

1. Orašasti plodovi
Vrijeme je da vrećice s miješanim orašastim plodova koje su već neko vrijeme otvorene bacite. No, u slučaju da orašati plodovi nisu ustajali, neka vam posluže kao zdravi izbor hrane za grickanje.

2. Ulje i ocat
Kada kuhate najčešće koristite uvijek jednu ili dvije vrste ulja i octa, stoga dobro pregledajte ostala ulja koja se rjeđe nađu u vašim rukama, te ako im je rok trajanja istekao, riješite ih se.

3. Sušeni grah
Ako već duže vrijeme zaobilazite sušeni grah koji se nalazi u vrećici, sada je vrijeme da ga ili iskoristite i napravite ukusno jelo ili da ga bacite.

4. Začini
Već godinama u smočnici držite začine koje nikada niste upotrijebili tijekom kuhanja? Sada je vrijeme da napravite malo mjesta u smočnici i ostavite samo one esencijalne začine koji su vam uvijek pri ruci dok kuhate.

Vrijeme je da pregledate svoje kuhinjske elemente i provjerite kojim je namirnicama istekao rok trajanja

5. Tjestenina
Iskoristili ste pola pakiranja tjestenine za ručak koji ste napravili prije nekoliko mjeseci, i od tada stoji na vašoj polici. Svakako provjerite datum proizvodnje, a ako tjestenina još uvijek valja, uzmite umak koji obožavate, skuhajte preostalu tjesteninu i jednu opciju za ovotjedni ručak već imate.

6. Čokolada
Najteže je oprosititi se od čokolade, no kada je rok trajanja odavno prošao znate da je vrijeme. Pogotovo ako ste primijetili da se omot polako mrvi i da su se bijele naslage pojavile na kockicama čokolade.

7. Smeđi šećer
Kada pravite kolače, u većini recepata smeđi šećer je neophodan. No, ako ga već neko vrijeme niste koristili svakako provjerite kako izgleda jer ako je u potpunosti očvrsnuo, vrijeme je da ga se riješite.

8. Krekeri
Znate i sami da su velike šanse da ćete morati baciti ostatak krekera koji se nalaze u već otvorenim kutijama. Nažalost, krekeri su takve namirnice koje ne mogu dugo stajati jer brzo postanu ustajale.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju