Postoje brojna nepisana pravila svadbene mode. Jedno od onih koje se najčešće izdvaja je pravilo (ne)nošenju bijele boje. Na klasičnim tradicionalnim vjenčanjima bijela boja rezervirana je za mladenku, a gošće izbjegavaju odjevne komade na kojima je bijela jedina ili dominantna boja.

Galerija Pippa Middleton Pippa Middleton Pippa Middleton +4 Pippa Middleton na vjenčanju princeze od Walesa

Isto pravilo vrijedi i za kume koje ipak smiju zablistati puno više od ostalih gošći, ali ne smiju zasjeniti mladenku.

Oba pravila prekršila je 2011. godine Pippa Middleton. Doduše, u dogovoru s mladenkom.

Mlađa sestra princeze od Walesa bila je njezina vjenčana kuma na kraljevskom vjenčanju koje se 29. travnja 2011. održalo u Westminsterskoj opatiji u Londonu.

Čarobnu vjenčanicu Catherine Middleton dizajnirala je Sarah Burton, kreativna direktorica modne kuće Alexander McQueen, koja je bila zadužena i za Pippinu haljinu.

Pippa Middleton Pippa Middleton (Foto: Afp)

Nakon vjenčanja naposljetku se o Pippinom kumskom izdanju pričalo u istoj mjeri kao i o vjenčanici, ako ne i više. Kombinacija užeg kroja i bijele boje bila je dovoljna da se svi raspišu o haljini koja je zasjenila buduću kraljicu.

Osim toga, Pippa je na trenutke i sama izgledala kao mladenka, pogotovo u situacijama kad je držala sestrin buket. Mnogi su tada u šali komentirali kako imaju dojam da se obje sestre udaju na ceremoniji.

Iako neočekivana, bijela boja ciljano je odabrana za Pippinu haljinu iz vrlo jednostavnog razloga.

Haljina se trebala vizualno stopiti sa šlepom sestrine vjenčanice koji je Pippa pridržavala i popravljala po potrebi.

Smatralo se kako bi haljina u bilo kojoj drugoj boji bila prevelika distrakcija, a bijela će proći gotovo neprimjetno. Međutim, dogodilo se suprotno.

Pippa Middleton Pippa Middleton na vjenčanju princeze od Walesa (Foto: Afp)

Elegantna haljina od svilenog krepa s čipkastim detaljima napravljenim od iste čipke korištene za vjenčanicu obgrlila je Pippinu figuru i pretvorila je u medijsku senzaciju.

Nitko nije poricao da je Pippa izgledala fantastično na sestrinom vjenčanju, ali njezina kultna haljina i dalje se smatra kontroverznom jer je ukrala velik dio pažnje koja je, po očekivanjima kraljevske obitelji, ipak trebala biti usmjerena na Catherine i Williama.

Pippa Middleton Pippa Middleton na vjenčanju princeze od Walesa (Foto: Afp)

Dvije fantastične haljine princeze Catherine za kraljevsko vjenčanje u Jordanu Princeza od Walesa na jordanskom kraljevskom vjenčanju Catherine Middleton u haljini Elie Saaba na jordanskom kraljevskom vjenčanju Catherine Middleton u haljini Elie Saaba na jordanskom kraljevskom vjenčanju +3 Princeza i princ od Walesa na jordanskom kraljevskom vjenčanju

Skoro pa iste: Slavne žene koje su nosile vrlo slične haljine na svojem vjenčanju Slične vjenčanice imale su Grace Kelly i Bidenova unuka Naomi Švedska princeza Victoria i moneška princeza Charlene imale su vrlo slične vjenčanice Lađa izrez krasio je vjenčanicu Meghan Markle i kćeri španjoslskog kralja Carlosa I. +1 Belgijska kraljica, norveška princeza i španjolska kraljica odabrale su vjenčanice s istaknutim ovratnikom

A kako se savršeno odjenuti za ulogu kume poslušajte u modnim savjetima Dreskod x Marko Grubnić: 

 

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju