Gotovo 40 godina prošlo je od proizvodnje prvog para popularnih tenisica Air Jordan.

Galerija Lejla Filipović u Istanbulu Lejla nosi limiitirano izdanje tenisica Air Jordan Limiitirano izdanje tenisica Air Jordan +1 Limiitirano izdanje tenisica Air Jordan

Te prve Air Jordanice proizvedene su za košarkaša Michaela Jordana tijekom njegovog igranja za Chicago Bullse krajem 1984. godine. U javnost su puštene 1. travnja 1985. godine, a sve ostalo je povijest.

Ove tenisice su za Nike dizajnirali Peter Moore, Tinker Hatfield i Bruce Kilgore, a njihov logotip poznat pod imenom "Jumpman" nastao je prema fotografiji Jacobusa Rentmeestera.

Tenisice koje je 1984./1985. nosio Michael Jordan Tenisice koje je 1984./1985. nosio Michael Jordan (Foto: Profimedia)

Nije dugo trebalo da tenisice Air Jordan steknu kultni status u svijetu tenisica. Danas se nose diljem svijeta, a njihov utjecaj proširio se s košarke na modu i pop i hip-hop kulturu. One su nezaobilazan dio ulične mode. Nose ih brojni umjetnici, pjevači i druge slavne osove.

Air Jordan tenisice su i čest prizor na hrvatskim ulicama, a  u svom ormaru ima ih i Lejla Filipović.

Bivša hrvatska misica ima model Air Jordan 1 Low 'Unity' - International Women's Day.

Lejla nosi limiitirano izdanje tenisica Air Jordan Lejla nosi limiitirano izdanje tenisica Air Jordan (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Radi se o limitiranom izdanju napravljenom u čast Međunarodnog dana žena. Tenisice prema riječima dizajnera slave jednakost i jedinstvo, a sadrže kombinaciju ljubičaste, prljavo bijele i žute boje.

Iva Šarić u upečatljivim bijelim tenisicama koje svaku kombinaciju podižu na višu razinu Iva Šarić Iva Šarić Tenisice brenda Off-White +1 Iva Šarić

Prednji dio tenisice izrađen je od glatke ljubičaste kože i ukrašen dječjim crtežima žutog cvijeća i natpisom "Jer jednog dana ovaj dan će biti naša svakodnevnica". Na bočnicm stranama ispisane su riječi "jedinstvo" i "jednakost".

Ovaj put Lejla je tenisice nosila uz dvodijelni set od rebrastog pletiva sastavljen od kratko rezanog topa na deblje bretele i midi suknje olovka kroja. Uz sivi komplet i popularne tenisice nosila je i šiltericu i veliku torbu, a radi se o kombinaciji koju je odjenula za uživanje u šetnji Istanbulom.

Ovo je samo jedno od njezinih izdanja u kojem su glavna zvijezda popularne tenisice. Lejla ih kao i druge brojne dame nosi u raznim kombinacijama, od onih ležernih s trapericama preko finijih opcija koje uključuju elegantne haljine.

U svakom slučaju, tenisice Air Jordan toliko su popularne da ih žene danas nose uz sve pa i najfinije komade iz svog ormara. I pritom izgledaju sjajno.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju