Uz Mladena Kušeca odrasle su generacije, i sretni smo i zahvalni što smo djetinjstvo proveli uz Bijelu vranu, Tonkicu palonkicu frr..., Patuljci pojma nemaju, Mama, tata i ja, Hihotiće i druge Kušecove emisije i djela koja će nam uvijek ostati u dragom sjećanju.

Galerija Mladen Kušec - 10 Mladen Kušec - 9 Mladen Kušec - 8 +6 Citati Mladena Kušeca

Pjesnik, pripovjedač, publicist i novinar Mladen Kušec rodio se 24. veljače 1938. u Zagrebu. U rodnom gradu polazio je osnovnu školu, gimnaziju i studij na Filozofskom fakultetu. Diplomirao je jugoslavistiku 1963. godine na Filozofskome fakultetu u Zagrebu.

Kroz šalu, smijeh ili zanimljivu priču, pokušavao je djeci i odraslima pomoći da prepoznaju sve one čari života oko sebe

I kad je pisao i kad je razgovarao s djecom, njegova su tema bili djevojčice i dječaci, mame i tate, koji nikad nemaju dovoljno vremena za sebe. Kroz šalu, smijeh ili zanimljivu priču, pokušavao je djeci i odraslima pomoći da nađu sebe, da prepoznaju sve one čari života oko sebe i da čuvaju sve dobro među ljudima i u prirodi koja ih okružuje.

Mladen Kušec - 10 Citati Mladena Kušeca (Foto: Zadovoljna.hr)

Tonkica Palonkica frrr..., Bijela vrana, Hihotići, Patuljci pojma nemaju i Sedmi vjetar i danas su prepoznatljive radio i televizijske emisije djeci i odraslima. Radio emisija Bijela vrana emitira se od 1973. godine. U njoj je Kušec propitivao jesu li djeca doista mala ili ih odrasli samo ne shvaćaju ozbiljno. U razgovorima s neobičnom djecom, bijelim vranama, dokazivao je da djeca često razmišljaju ozbiljnije od odraslih.

Bio sam oduvijek bijela vana, pa sam ih kao književnik i novinar tražio. I djeca su male bijele pozitivne vrane u kojima ćeš uvijek naći i otkriti nešto novo, objasnio je Mladen Kušec.

Radijska emisija Tonkica Palonkica frrr... 2014. godine uprizorena je na kazališnim daskama.

Pisao je i pjesme i prozu i uvijek je mudro zborio te nam ostavio vrijedne citate kao male životne lekcije i mudrosti za sve generacije, i na tome mu hvala od srca.

Mladen Kušec - 1 Citati Mladena Kušeca (Foto: Zadovoljna.hr)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju