U izložbenom prostoru Leksikografskog zavoda Miroslav Krleža predstavljena je nova kolekcija švedskog modnog brenda H&M. Kolekcija pod nazivom "Innovation Circular Design Story" nastavak je H&M-ove revolucionarne nove inicijative za održivost.

Kolekcija uvodi Circulator, H&M-ov alat za kružni dizajn, osmišljen sa svrhom pomaganja dizajnerskim timovima brenda u stvaranju proizvoda prikladnih za kružno gospodarstvo. Svaki komad u ovoj kolekciji kreiran je s namjerom maksimiziranja korištenja i recikliranja. Komadi su svestrani, napravljeni da funkcioniraju na više načina.

Dizajnerski tim je uzeo u obzir ne samo izgled svakog komada, već i dekonstrukciju; način na koji se dijelovi mogu prilagoditi za povećanu ponovnu upotrebu ili rastaviti za ponovnu cirkulaciju.

Jedna od poznatih dama koje su među prvima isprobala nove H&M-ove komade bila je Leonarda Boban. Ona je na predstavljanje stigla upravo u haljini iz nove kolekcije, koja u prodaju stiže 9. prosinca.

Nosila je voluminoznu haljinu napravljenu od nekoliko asimetričnih slojeva organze i tila s efektnim točkastim uzorkom. Isti model nedavno je nosila američka pjevačica Kehlani na tradicionalnoj dodjeli britanskih Modnih nagrada u Londonu.

Haljine od tila čest su gost na crvenim tepisima, pogotovo u prilikama kada je itekako poželjna i doza teatralnosti, koja dodatno naglašava glamuroznu prirodu događanja, a predivna Leonarda bez problema bi se uklopila u taj modni svijet.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju