Madridsku palaču Zarzuela španjolska kraljevska obitelj svako ljeto na nekoliko tjedana tradicionalno zamjeni palačom Marivent u Palma de Mallorci. Ovo prekrasno zdanje izgrađeno je 1920. godine, a u 70-im godinama prošlog stoljeća postalo je neslužbena ljetna rezidencija kraljevske obitelji.

Galerija Kraljica Letizia Kraljica Letizia odabrala je espadrile za svečano primanje Gošće na primanju većinom su nosile elegantniju obuću s višom potpeticom +2 Haljina dizajnerice Charo Ruiz

Palača Marivent zapravo u vlasništvu Balearskih otoka (autonomne španjolske zajednice) i nije dio službenih nekretnina kraljevske obitelji, ali u njoj se često održavaju službena primanja.

Kraljica Letizia odabrala je espadrile za svečano primanje Kraljica Letizia odabrala je espadrile za svečano primanje (Foto: Profimedia)

Tako su kraljica Letizia i kralj Felipe VI. svoj ljetni odmor iskoristili i za organizaciju svečane večere na kojoj su ugostili predsjednicu Baleara Francinu Armengol, brojne balearske političare, predstavnike civilnih udruga i uvažene pripadnike društva.

Haljina dizajnerice Charo Ruiz Haljina dizajnerice Charo Ruiz (Foto: Charo Ruiz)

Među 250 uzvanika našla se i Charo Ruiz, dizajnerica s Ibize koja je napravila haljinu u kojoj se Letizia pojavila na primanju, a na popisu gostiju bila je i Isabel Guarch, dizajnerica nakita čije je naušnice odabrala za ovu prigodu.

Naušnice Isabel Guarch Naušnice Isabel Guarch (Foto: Isabel Guarch)

I dok je lepršava ljetna haljina pod nazivom Aryana dobila mnogo komplimenata od korisnik društvenih mreža, odabir obuće naišao je i na kritike.

Kraljica Letizia Kraljica Letizia (Foto: Profimedia)

Naime, Letizia je odabrala espadrile brenda Picon koje nose njezino ime. Ručno rađeni model s platformom od jute koja na stražnjem dijelu doseže visinu od 9,5 centimetara dostupan je u različitim bojama, a Letizia je obula narančastu koja se savršeno nadopunjuje s haljinom.

Gošće na primanju većinom su nosile elegantniju obuću s višom potpeticom Gošće na primanju većinom su nosile elegantniju obuću s višom potpeticom (Foto: Profimedia)

Primjedbe nisu išle na račun samih sandala već na činjenicu da ih je kraljica odabrala za vrlo svečanu prigodu u kakvoj se inače nose elegantnije cipele s visokom potpeticom.

Mnogi su zaključili kako bi neka otvorena sandala s potpeticom bila puno bolji odabir umjesto masivnih espadrila, ali bilo je i onih koji smatraju kako su upravo one idealne za ljetno primanje, bez obzira na svečaniju prirodu događanja.

Ankete

(9189) Espadrile su...

rezultati povratak glasova1376
rezultati

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju