Madridsku palaču Zarzuela španjolska kraljevska obitelj svako ljeto na nekoliko tjedana tradicionalno zamjeni palačom Marivent u Palma de Mallorci. Ovo prekrasno zdanje izgrađeno je 1920. godine, a u 70-im godinama prošlog stoljeća postalo je neslužbena ljetna rezidencija kraljevske obitelji.

Galerija Kraljica Letizia Kraljica Letizia odabrala je espadrile za svečano primanje Gošće na primanju većinom su nosile elegantniju obuću s višom potpeticom +2 Haljina dizajnerice Charo Ruiz

Palača Marivent zapravo u vlasništvu Balearskih otoka (autonomne španjolske zajednice) i nije dio službenih nekretnina kraljevske obitelji, ali u njoj se često održavaju službena primanja.

Kraljica Letizia odabrala je espadrile za svečano primanje Kraljica Letizia odabrala je espadrile za svečano primanje (Foto: Profimedia)

Tako su kraljica Letizia i kralj Felipe VI. svoj ljetni odmor iskoristili i za organizaciju svečane večere na kojoj su ugostili predsjednicu Baleara Francinu Armengol, brojne balearske političare, predstavnike civilnih udruga i uvažene pripadnike društva.

Haljina dizajnerice Charo Ruiz Haljina dizajnerice Charo Ruiz (Foto: Charo Ruiz)

Među 250 uzvanika našla se i Charo Ruiz, dizajnerica s Ibize koja je napravila haljinu u kojoj se Letizia pojavila na primanju, a na popisu gostiju bila je i Isabel Guarch, dizajnerica nakita čije je naušnice odabrala za ovu prigodu.

Naušnice Isabel Guarch Naušnice Isabel Guarch (Foto: Isabel Guarch)

I dok je lepršava ljetna haljina pod nazivom Aryana dobila mnogo komplimenata od korisnik društvenih mreža, odabir obuće naišao je i na kritike.

Kraljica Letizia Kraljica Letizia (Foto: Profimedia)

Naime, Letizia je odabrala espadrile brenda Picon koje nose njezino ime. Ručno rađeni model s platformom od jute koja na stražnjem dijelu doseže visinu od 9,5 centimetara dostupan je u različitim bojama, a Letizia je obula narančastu koja se savršeno nadopunjuje s haljinom.

Gošće na primanju većinom su nosile elegantniju obuću s višom potpeticom Gošće na primanju većinom su nosile elegantniju obuću s višom potpeticom (Foto: Profimedia)

Primjedbe nisu išle na račun samih sandala već na činjenicu da ih je kraljica odabrala za vrlo svečanu prigodu u kakvoj se inače nose elegantnije cipele s visokom potpeticom.

Mnogi su zaključili kako bi neka otvorena sandala s potpeticom bila puno bolji odabir umjesto masivnih espadrila, ali bilo je i onih koji smatraju kako su upravo one idealne za ljetno primanje, bez obzira na svečaniju prirodu događanja.

Espadrile su...

glasova:

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju