Lokal u središtu Ljubljane sve je samo ne običan dućan. Kako bi u ovo božićno vrijeme uštedjeli malo novca i istodobno se riješili nepotrebnih stvari iz ormara, Slovenci su osmislili dućan za razmjenu poklona

U vrijeme kada smo opsjednuti šopingom, ljudi ovdje mogu poklone koje su dobili, a nisu im se svidjeli zamijeniti za nešto drugo.

Kod kuće uvijek imamo mnogo poklona koji nam ne trebaju ili nam se ne sviđaju. U centru Ljubljane sada ih je moguće zamijeniti. Dovoljno je pogledati fotografije na zidu i odabrati ono što vam se sviđa.

Trgovina u kojoj nećete ništa platiti, već samo zamijeniti za nešto drugo, svaki poklon zamota u kutiju i stavi ispod velikog bora. Prije toga ga fotografiraju i fotografije stavljaju na zid kako bi posjetitelji mogli odabrati nešto za sebe.

Posjetitelji su oduševljeni te vjeruju kako bi takva trgovina trebala raditi tijekom cijele godine za zamjenu rođendanskih i drugih poklona.

Iako je nekada bila sramota prosljeđivati darove koji vam se ne sviđaju, financijska kriza potaknula je ljude da promijene stav i postanu ekonomičniji.

Samo u prvom tjednu u dućan je doneseno 170 poklona, no u ovom tjednu neposredno prije Božića očekuju pravu navalu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju