Mnogim roditeljima to nije novost, no djeca zaista utječu na odnose u braku. To je dokazalo i osmogodišnje istraživanje provedeno na Sveučilištu u Teksasu

Devet od deset parova koji su sudjelovali u istraživanju potvrdili su kako su osjetili preokret u bračnim odnosima nakon rođenja prvog djeteta.

Stres i problemi su se pokazali još većima među parovima koji su živjeli zajedno i prije osnutka obitelji.

Stres i problemi su se pokazali još većima među parovima koji su živjeli zajedno i prije osnutka obitelji.

Osmogodišnje istraživanje provedeno na 220 parova pokazalo je kako je 90 posto parova osjetilo pad zadovoljstva u odnosima nakon rođenja djeteta.

Ipak, istraživači sa Sveučilišta u Texasu tvrde kako problemi nisu razlog zbog kojeg mladi i tek vjenčani parovi ne bi trebali zasnovati obitelj i raditi na djeci.

Razlog tome je i dokazano nezadovoljstvo među parovima koji nemaju djecu. Godine jednostavno čine svoje, zaključak je istraživanja.

Parovi koji su prije dolaska djeteta na svijet živjeli zajedno teško se snalaze u periodu prilagodbe, dok oni koji su dugo godina čekali prinovi svjesnije prihvaćaju nove obaveze i tvrde kako je dijete učvrstilo njihove odnose.

Razlika je vidljiva i u obiteljima koje imaju velika primanja. Lakše se nose s materijalnim zahtjevima koje donosi dijete od onih slabijeg imovinskog statusa što uvelike utječe na zadovoljstvo pojedinca.

 

 

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju