Petnaestogodišnja Maryelen Loughran jedna je od natjecateljica izbora za Teen Princess u Velikoj Britaniji, a ukoliko pobjedi, bit će to svjedočanstvo i počast ljepoti i hrabrosti djevojke koju nije spriječio hendikep. Maryelen nema ruku, a ima dva bubrega viška

Na službenoj stranici izbora za Teen Princess u Velikoj Britaniji, tek ako pažljivo promotrite, vidjet ćete da se Maryelen Loughran izdvaja od ostalih kandidatkinja.

Ta petnaestogodišnjakinja jednako je lijepa kao i ostale natjecateljice, no Maryelen nema lijevu ruku, a u njezinom krhkom organizmu nalaze se i dva bubrega viška.

Maryelen je prošla više od stotinu operacija, a uskoro joj slijedi još jedna. Ima i vrlo rijedak poremećaj zbog kojeg njezin organizam ne može probavljati hranu. Hrani se shakeovima koji se izravno pumpaju u crijeva svakoga dana

Njezino stanje posljedica je preuranjenog poroda. Maryelen se rodila gotovo 12 tjedana prerano s težinom od samo 900 grama. Tijekom posljednjih petnaest godina prošla je više od stotinu operacija, a uskoro joj slijedi još jedna.

No, Maryelen ima i vrlo rijedak poremećaj zbog kojeg njezin organizam ne može probavljati hranu. Hrani se shakeovima koji sadrže sve potrebne sastojke koji se izravno pumpaju u crijeva svakoga dana.

Nema dio lijeve ruke koje je tijekom trudnoće rasla izvan majčine maternice.

Ipak, Maryelen je posebna djevojka koja unatoč svemu želi postati manekenka, a njezinu ljepotu uočio je i fotograf koji je prijavio na izbor za Teen Princess.

Djevojka je ušla u izbor i postala finalistica između pedeset djevojaka koje se nadaju tituli nove princeze Velike Britanije.

- Ona nam je svima inspiracija, jer unatoč njezinom stanju, ne odustaje, kazala je 46-godišnja majka Angela koja se o njoj brine 24 sata.

Maryelen je pak najveći uzor Jordan., odnosno kontroverzna Katie Price u kojoj je djevojčica prepoznala neovisnost i snagu.

- Najviše mi se kod nje sviđa što je tako neovisna i jaka i ne brine je što drugi misle. Želim biti poput nje, kazala je.

O ishodu izbora nije previše govorila, no jasno je da za titulu princeze u njezinom slučaju više nije potrebno službeno priznanje.

U društvu konzumerizma koji kao vrhunske vrednote njeguje ljepotu i mladost, a hrabrost i odvažnost prepoznaju se u rijetkim trenucima, dobro je znati da postoji Maryelen Loughran. Princeza velike Britanije.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju