Posljedna u nizu poznatih osoba koje su se odlučile svojim imenom i golim tijelom stati u obranu prava životinja je Tamara Ecclestone. Ona je iznijela golu istinu o proizvodnji guščje paštete

Ne noseći ništa osim narukvice, s dva pačića, pokraj natpisa 'Gola istina: foie gras je patnja u konzervi', nasljednica Formule 1 Tamara Ecclestone zvijezda je najnovijeg plakata za People for the Ethical Treatment of Animals (PETA), a kojeg za Hrvatsku preuzimaju Prijatelji životinja. Plakat je snimio cijenjeni fotograf Karl Grant.

U ekskluzivnom intervjuu za PETA-u Tamara objašnjava golemu količinu patnje koja ide uz svaki komadić ove okrutne 'delicije'.

Prisilno hranjenje, odnosno proizvodnja guščje paštete je toliko okrutna da je zabranjena u 16 zemalja, pa tako i u Hrvatskoj

Tamara kaže: 'Da bi se proizveo foie gras, patke i guske prisilno se hrani tako da se metalne cijevi uguraju niz njihove vratove. Kukuruzna kaša pumpa se u njihove želuce, dva ili tri puta dnevno, svakoga dana i tako tjednima... Cijevi im ponekad probiju grla, uzrokujući teške ozljede koje im pijenje čine bolnim ili čak nemogućim'.

Prisilno hranjenje odnosno proizvodnja foie gras je toliko okrutna da je zabranjena u 16 zemalja, pa tako i u Hrvatskoj. Međutim, još uvijek je zakonom dopušteno prodavati u Hrvatskoj, Velikoj Britaniji i diljem Europe.

Među onima koji su progovorili protiv foie gras su Sir Roger Moore, papa Benedict XVI i njegovo visočanstvo princ Charles, koji je zabranio foie gras na kraljevskom jelovniku.

Tamara je kćerka mogula Formule 1 Bernieja Ecclestonea i hrvatskog modela Slavice Ecclestone, a časopis Forbes proglasio ju je jednom od 'najseksi milijarderskih nasljednica'.

Osim što je osnovala vlastitu TV produkcijsku tvrtku, Tamara izvješćuje za SKY Italia o luksuznom stilu života i party sceni iza zavjesa utrka Formule 1.

Unuka Che Guevara golim torzom za prava životinja

Plakati s Tamarom Ecclestone pojavit će se u Hrvatskoj početkom prosinca, a Prijatelji životinja ovom kampanjom traže zakonsku zabranu prodaje foie gras i apeliraju na restorane i trgovine da guščju i pačju paštetu odmah izostave iz svoje ponude (Prijatelji životinja).

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju