Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kultura & zabava

Izbjegnite neugodnu zarazu salmonelom

12-06-2009 Piše inMagazin/A.K.
komentari

Osim što se moramo čuvati opasnih UV zraka, paziti da ne dehidriramo te u organizam unositi dovoljno minerala i vitamina ne smijemo zaboraviti da tijekom ljetnih mjeseci raste i broj zaraženih salmonelom. Otkrivamo kako izbjeći ovu neugodnu zarazu

Prehrambene namirnice izložene visokim temperaturama kvare se brže i lakše, a u ljetnim se mjesecima povećava mogućnost trovanja hranom. Jedan od najvećih neprijatelja ljudskog organizma je zaraza salmonelom.

U trendu Čestitke: Sretan Božić Sretan Božić! Sretan Božić! Preuzmite ove čestitke i pošaljite ih dragim ljudima za Božić Tri ljepotice iz Zagreba u najtraženijim hlačama NEMAJU KONKURENCIJE Tri gracije iz Zagreba potvrdile koje su hlače najtraženije, bilo ljeto ili zima Ana Gruica Uglešić uvijek mami pažnju svojim modnim izborima Cjenovno prihvatljiva Ova haljina od 50 eura savršen je izbor za blagdanske zabave, ima je i Ana Gruica Uglešić i baš joj super stoji

Infektolozi napominju kako je zarazu salmonelom važno dijagnosticirati na vrijeme.

'Simptomi nastaju u 24 do 48 sati nakon konzumacije zagađene hrane. To su povraćanje, vodenasta stolica i visoka temperatura te glavobolja i bolovi u trbuhu koji mogu biti popraćeni malaksalošću organizma i znakovima dehidracije', napomenula je dr.med Ninoslava Vicković.

Osim s hranom ljudi se salmonelom mogu zaraziti i kroz kontakt s kućnim ljubimcima koji su mogući prijenosnici te neugodne zaraze.

Glavno pravilo je pranje ruku prije svakog jela, a tijekom ljetnih mjeseci treba biti oprezan prilikom kupovine hrane i odlazaka u restoran. Zdravi ljudi se mogu liječiti kod kuće, no uvijek je dobro potražiti savjet liječnika.

Više u inMagazinu.