Iako ulazimo u idilično razdoblje ljubavi i blagostanja istina je ustvari potpuno drugačija. Upravo ulazimo u sezonu prekida. Za raspade veze jedni krive nedostatak sunca i depresiju dok drugi misle kako su za sve krivi blagdani

'Kriva očekivanja dovode do razočarenja i ona često dolaze do vrhunca u vrijeme božićnih blagdana jer se ljudi okreću sebi i razmišljaju o stvarima koje su uistinu bitne u vezi', naglašava psiholog Boris Blažinić.

Ulazimo u razdoblje u kojem se parovi odmiču od rutine na koju su navikli, a tu su i očekivanja od bolje polovice u Novoj Godini.

 'Ljudima je teško donijeti odluke, za to im vrlo često treba povod pa je Nova Godina onaj dan kada se donosi odluka na koju inače, tijekom godine nismo spremni', pojašnjava Boris Blažinić.

Oni slobodni ovo blagdansko razdoblje vide kao idealno za pronalazak partnera. Internetske stranice za pronalaženje partnera ovih dana bilježe porast prometa.

'Bilježimo porast od 15 posto, a za blagdane očekujemo još 20 do 30 posto jer za Božić nitko ne želi biti sam', kaže Željka Delimar, administratorica.

Iskustva su pak pokazala kako veze koje započnu tijekom blagdana traju najduže do proljeća. Možda je rješenje u odlasku u toplije krajeve. Sunce popravlja raspoloženje i potiče lučenje spolnog hormona.

Više u inMagazinu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju