Sjetite se koliko ste samo puta odgodile važne zadatke poput shoppinga, odlaska na masažu ili manikure i svoje vrijeme žrtvovale samo zbog nje, kuhinje. Vrijeme je da tomu stanete na kraj! Donosimo savjete kako očistititi kuhinju za samo 15 minuta.


U sat vremena stignete oprati sudoper, kuhinjski pod i isprati vrata kuhinjskih elemenata

Čišćenje kuhinje nekada nam je oduzimalo cijeli dan, pa kad smo shvatile kako ne moramo baš svaki tjedan odmicati elemente i ribati zid, pod i svaki kuhinjski element posebno trebalo nam je pola dana. Sada je za blistavu kuhinju kakvu ste oduvijek htjeli potrebno potrošiti tek 15 minuta.


Imate samo 15 minuta na raspolaganju...Krenite od sudopera, on je najveći kuhinjski rasadnik bakterija. Poprskajte cijelu površinu dezinfekcijskim sredstvom i pustite da odstoji. U međuvremenu poprskajte i površine oko sudopera te ih prebrišite vlažnom krpom.

Sudoper izribajte spužvom, isperite ga i posušite. Preko cijele povtršine prijeđite mikrofiber tkaninom koja će savršeno pokupiti sve preostale čestice prašine i dlačice.


Kuhinjski pod prebrišite mikrostatičnom krpom, koja je vrijedna svakog novčića. Ona će postati vaša najbolja prijeteljica, jer nakon što 'ta' prijeđe preko površine ne ostaje apsolutno ništa. Pa čak ni one dlačice od kojih nas boli glava.

Koristite recept naših baka, pomiješajte 3 čajne žlice sode bikarbone s četiri šalice tople vode. Spužvu u ruke i oribajte vaše kuhinjske ormariće

Za sljedeći korak potrebna vam je tek minuta. Ručku hladnjaka poprskajte s antibakterijskim sredstvom i prebrišite mokrom krpom, naime to područje leglo je bakterija. Nakon što ste prebrisali pustite da odstoji i ne otvarajte hladanjak nekoliko minuta, dok zrak nije čist.


Dodajte još 15 minuta i još stignete...
...
pod prebrisati mokrom krpom na koju ste prethodno nanijeli dezinfekcijsko sredstvo. Osim ručke hladnjaka, sada poprskati i prebrisati sve elemente.

Izuzetno je važno da prije negoli krenete s čišćenjem uklonite svu hranu i pospremite ju iza zatvorenim vrata kako ne bi bila u doticaju sa sredstvima za čišćenje.

U sat vremena možete...

...isprati vrata kuhinjskih elemenata. Pomiješajte običan deterdžent za suđe s mlakom vodom i oribajte varta s a spužvom, ako su bak drvena prebrišite ih sredstvom za čišćenje drva.

Ako imate pola dana na raspolaganju...

...

isperite unutrašnjost svakog kuhinjskog elementa. Kako je taj prostor predviđen za čuvanje hrane i pribora za jelo ne preporuča se korištenje jakih dezinfekcijskih sredstava. Stoga koristite recept naših baka, pomiješajte 3 čajne žlice sode bikarbone s četiri šalice tople vode. Spužvu u ruke i ribajte.


Prašinu i mrvice koje su se zavukle u kuteve elemenata prethodno usisajte, to će vam uvelike pomoći.

Nakon ovakvog čišćenja vi i vaša kuhinja blistat ćete svaka na svoj način.


Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju