Za vrijeme visokih ljetnih temperatura najbolje odgovaraju kokteli. U emu je tajna dobrog koktela i kako kombinirati voće i povrće s alkoholnim pićima najbolje znaju hrvatski barmeni

Najbolji hrvatski barmeni slažu se kako raditi koktele kod kuće nije nimalo jednostavno. Najvažnije je imati dobre i kvalitetne sastojke, a ako je moguće i profesionalnu opremu.

Najbolji hrvatski barmeni tvrde kako se u svima nama krije mali barmen koji svojom maštom i u toplini vlastitog doma može razveseliti sebe i sve oko sebe.

Ona se sastoji od shakera u kojem se miješaju pića, zatim batića, odnosno muddlera kojim gnječite sastojke kako bi ih spojili, te barske žlice, nalik onoj za čaj, ali s duljom drškom kako bi mogli promiješati sastojke bez da ih dodirujemo prstima.

Osvježavajuće koktele možete napraviti od grejpa, naranči, soka od brusnice i naravno s mnogo leda.

No, barmeni tvrde kako se može kombinirati gotovo sve - ono što imate u vrtu ili hladnjaku zamiješajte sa nekim alkoholnim pićem, sirupom, sokom, nekim energetskim napitkom i dobili ste savršeno piće, savršeni koktel.

Ne morate stati samo na voću. Možete koristiti i začinsko bilje poput svježe metvice, sok od rajčice i još poneko povrće, pa čak i svježi krastavac ili crvene papričice.

Točan broj poznatih koktela zapravo ne postoji, jer sve ovisi o vašoj kreativnosti odnosno o kreativnosti barmena i tome što imate u rukama. Za dobar koktel nije presudno posjetiti neki bar.

Najbolji hrvatski barmeni u emisiji Provjereno otkrili su kako se u svima nama krije mali barmen koji svojom maštom u toplini vlastitog doma može razveseliti sebe i sve oko sebe.


Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju