Prometne gužve, nažalost, nisu jedini izvor stresa. Većina zvijezda priznaje da bez njega ne može zamisliti svoj posao. Sa stresom se nose na različite načine pa svatko ima svoju metodu. Ipak, rijeđe se odlučuju slijediti svjetske trendove odlaska psihoterapeutu

Iako izgleda kako bogati i slavni nemaju razloga za stres ni manekenke ni sportaši danas nisu imuni na stres, na kojeg se hrvati sve češće žale.Trener Dinama, Krunoslav Jurčić, proteklih je tjedana bio pod iznimnim pritiskom jer su se igrale važne utakmice.

'Nogomet je zanimanje koje nosi sa sobom stres međutim ja sam takav tip koji sve to izbacije iz sebe pa možda i u toku same utakmice, rješavam se tog stresa, kaže trener Dinama Kruno Jurčić.

Dok je na zapadu normalna stvar imati psihoterapeuta, Hrvatska je čini se za to još uvijek prekonzervativna. Da ih ne bi smatrali luđacima, Hrvati radije pribjegavaju drugim metodama.

Zlatan Zuhrić Zuhra priznaje kako nikada nije potražio pomoć psihoterapeuta jer ga doma, ima sedam godina i zove se Vjeko!

'Puknem kad odlučim da je vrijeme za puknuti ili je to jedini način da možda ono dovedeš stvari u nekakvu ravnotežu', otkrio nam je Viktor Drago dok Tihanan Harapin Zalepugin svoje probleme rješava jogom.

'Pet godina se bavim jogom i nekako sam naučila pronalaziti mir u sebi, naučila sam se savladavati, umirivati', rekla je Tihana Harapin Zalepugin.

'Malo vičem, malo se derem, razbijem nešto i onda je sve u redu, otkrio je svoj način Lupino.

Pomislili biste kakvi to problemi mogu mučiti zvijezde, no otkrili smo da razlike između celebritija i običnih smrtnika zapravo nema.

'Problemi su isti, bez obzira da li je netko poznat ili je netko nešto manje poznat i ima nešto manje novaca, ali ti egzistencijalni duševni problemi su više manje isti za sve', potvrdio je psihijatar Herman Vukušić.

'Dobra je taktika kad si stalno pod stresom ići na tretmane protiv stresa, ali još bolja taktika je ne doći u stanje stresa', kaže Zuhra.

To se najlakše postiže, kaže Zuhra, ako ste okruženi s dragim ljudima. S njim se slaže i Kruno Jurčić koji se nakon što malo napuni baterije igrajući se sa svoje dvoje djece, i odlaska na pokoju masažu, vraća na trenersku klupu.

Većina ljudi bez stresa ne može ni zamisliti posao koji radi, no svakako je lakše kada barem jedan trenutak odvojite za opuštanje.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju