Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kultura & zabava

Mali savjeti za ukusno povrće

27-05-2009 Piše inMagazin/B.G.
komentari

Kako kuhati povrće, što dodati kako bi zadržalo lijepu boju i na što paziti dok čistimo salatu, savjetuje naša teta čarobnica Jadranka

U trendu Čestitke: Sretan Božić Sretan Božić! Sretan Božić! Preuzmite ove čestitke i pošaljite ih dragim ljudima za Božić Ana Gruica Uglešić uvijek mami pažnju svojim modnim izborima Cjenovno prihvatljiva Ova haljina od 50 eura savršen je izbor za blagdanske zabave, ima je i Ana Gruica Uglešić i baš joj super stoji Tri ljepotice iz Zagreba u najtraženijim hlačama NEMAJU KONKURENCIJE Tri gracije iz Zagreba potvrdile koje su hlače najtraženije, bilo ljeto ili zima

Povrće je najbolje kuhati na pari, savjetuje Jadranka. No, ako ga ipak kuhate u vodi, onda je najbolje sačuvati vodu u kojoj se kuhalo povrće i iskoristiti je za juhu.

Dok pirjate luk pazite da ne potamni, jer tada gubi dobra svojstva, a u ulje dodajte i malo vode. Pospete li oštro brašno prije prženja, luk će imati lijepu rumenu boju.

Ljudi obično bacaju vanjske listove zelene salate i tu griješe, jer su oni najzdraviji. Listove dobro očistite, a bacite samo one nezdrave. Salatu uvijek perite list po list.

Mrkvu nemojte guliti, već je samo sastružite po površini, a kapnete li na nju nekoliko kapi limunovog soka, imat će izvrstan okus.

Riješite se neugodnih mrlja s odjeće

Mrkvu ćete najbolje sačuvati i ako joj prije spremanja u hladnjak uklonite korijen koji izvlači vodu.

 

Pročitaj još
Pročitaj još