Kako kuhati povrće, što dodati kako bi zadržalo lijepu boju i na što paziti dok čistimo salatu, savjetuje naša teta čarobnica Jadranka

Povrće je najbolje kuhati na pari, savjetuje Jadranka. No, ako ga ipak kuhate u vodi, onda je najbolje sačuvati vodu u kojoj se kuhalo povrće i iskoristiti je za juhu.

Dok pirjate luk pazite da ne potamni, jer tada gubi dobra svojstva, a u ulje dodajte i malo vode. Pospete li oštro brašno prije prženja, luk će imati lijepu rumenu boju.

Ljudi obično bacaju vanjske listove zelene salate i tu griješe, jer su oni najzdraviji. Listove dobro očistite, a bacite samo one nezdrave. Salatu uvijek perite list po list.

Mrkvu nemojte guliti, već je samo sastružite po površini, a kapnete li na nju nekoliko kapi limunovog soka, imat će izvrstan okus.

Riješite se neugodnih mrlja s odjeće

Mrkvu ćete najbolje sačuvati i ako joj prije spremanja u hladnjak uklonite korijen koji izvlači vodu.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju