Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kultura & zabava

Mali savjeti za ukusno povrće

27-05-2009 Piše inMagazin/B.G.
komentari

Kako kuhati povrće, što dodati kako bi zadržalo lijepu boju i na što paziti dok čistimo salatu, savjetuje naša teta čarobnica Jadranka

U trendu Ana Maslać Plenković poput princeze Ana Maslać Plenković izgleda spektakularno – evo zašto je njezin pariški stajling pun pogodak Vjenčići s malinama Odličan recept! Nikad dosta ideja za božićne kolače! Pogledajte ove vjenčiće, jednostavno ih je pripremiti Ulična moda crnka u sakou predimenzionirane siluete Zagreb 2025. - 2 Dašak visoke mode Crnka sa zagrebačke špice nosi fantastične čizme, ali teško je skrenuti pogled s njezinih ramena

Povrće je najbolje kuhati na pari, savjetuje Jadranka. No, ako ga ipak kuhate u vodi, onda je najbolje sačuvati vodu u kojoj se kuhalo povrće i iskoristiti je za juhu.

Dok pirjate luk pazite da ne potamni, jer tada gubi dobra svojstva, a u ulje dodajte i malo vode. Pospete li oštro brašno prije prženja, luk će imati lijepu rumenu boju.

Ljudi obično bacaju vanjske listove zelene salate i tu griješe, jer su oni najzdraviji. Listove dobro očistite, a bacite samo one nezdrave. Salatu uvijek perite list po list.

Mrkvu nemojte guliti, već je samo sastružite po površini, a kapnete li na nju nekoliko kapi limunovog soka, imat će izvrstan okus.

Riješite se neugodnih mrlja s odjeće

Mrkvu ćete najbolje sačuvati i ako joj prije spremanja u hladnjak uklonite korijen koji izvlači vodu.