Kako se riješiti mrava, spasiti slomljeni ruž ili tijelo od komaraca? Provjerite kako riješiti male probleme u domaćinstvu uz pomoć cimeta, čokolade i vanilije i otkrijte trikove koji će vam olakšati život

Jeste li znali da mravi mrze cimet. Ako se želite riješite mrava, pospite cimet na sve pukotine iz koje dolaze. Vaš će dom mirisati i konačno biti slobodan.

Komarci vas vole i to previše? U posudu s vodom stavite jednaku količinu čiste vanilije, a pripravak stavite na dijelove tijela na koje najviše dolaze.

Volite li pripremati kekse i suhe kolačiće, u kutiju u kojoj ih čuvate, stavite pola jabuke. Tako će zadržati vlagu, a neće biti premekani.

Imate problema sa štucanjem, a voda ne pomaže?

Uzmite komad tamne čokolade koja bi trebala spriječiti neugodno štucanje.

Ako je kruh premekan i ne možete ga pravilno izrezati, jednostavno zagrijte nož i problem ste riješili. No, oštricu noža ne stavljajte izravno na plamen.

Kako otkriti koja su jaja svježa, a koja ne? Umočite ih u posudu s hladnom, posoljenom vodom. Ako potone svježe je, a ako pluta bacite!

Celulit izmasirajte crnim talogom od kave, jer svi anticelulitni preparati imaju kofeina u sebi. Talog je jeftiniji, a zaista djeluje.

Jedan od savjeta koji će vam pomoći da kuhinja duže ostane čista, a jelo bude ukusno je i ovaj: uvijek prvo zagrijte tavu, a tek potom stavite ulje, a ako vam zapinju ladice od kuhinjskih ormarića, ispolirajte ih suhim sapunom.

Volite li pripremati kekse i suhe kolačiće, u kutiju u kojoj ih čuvate, stavite pola jabuke. Tako će zadržati vlagu, a neće biti premekani.

Više pogledajte na stranicama inMagazina.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju