Michelle Obama je još jednom pokazala da nije samo obična prva dama već i prava kućanica. Tako je zajedno sa školarcima u vrt Bijele kuće posadila prvo voće i povrće

Školarci su joj udijelili i koji savjet jer su sličan vrt zasadili i pored svoje škole.

- Predsjednik i ja bili smo na dugom putu i posjetili mnoge zemlje. Bili smo u Europi i prvo pitanje koje bih dobila od supruga svjetskih vođa bilo je vezano za vrt.

Ovaj vrt će hraniti moju obitelj i osoblje Bijele kuće. No služit ćemo to povrće i na nekim službenim večerama, rekla je Michelle Obama.

- Svi su bili uzbuđeni zbog toga što planiram napraviti vrt - od Princa Charlesa na dalje, jer u mnogim zemljama smatraju da je vrlo važno imati vlastiti vrt, objasnila je Michelle.

Prvoj dami nije bilo teško navući rukavice i kleknuti u prljavu zemlju te saditi kopar, origano i ružmarin. Školarcima je savjetovala kako je bitno redovito jesti što više svježeg voća i povrća.

- Ovaj vrt ne samo da će hraniti moju obitelj, već i osoblje Bijele kuće. No služit ćemo to povrće i na nekim službenim večerama. Na ovom komadu zemlje možemo proizvesti toliko voća i povrća da se godinama i godinama možemo njime hraniti.

Dio usjeva bit će doniran i lokalnoj pučkoj kuhinji, a na kraju školske godine učenici će se vratiti kako bi pomogli prvoj dami u prvoj većoj sjetvi.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju